Procida
Amalfi
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Procida till Amalfi

Vi erbjuder upp till 1 dagliga avgångar och 6 i veckan mellan Procida och Amalfi. . Sträckan mellan Procida och Amalfi trafikeras av Alicost. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Procida och Amalfi.

Tidtabeller Procida till Amalfi

Den tidigaste färjan mellan Procida och Amalfi avgår vanligtvis från Procida ca 16:25. I genomsnitt tar en överfart 3h 30m, som snabbast tar rutten ungefär 3h 30m.

Färjepriser mellan Procida och Amalfi

Priserna på en överfast från Procida till Amalfi varierar oftast mellan 578kr och 1505kr*. Genomsnittspriset är 1115kr*. De billigaste priserna mellan Procida och Amalfi är ca 350kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1115kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Amalfi och Procida?

Det är ungefär 40.7 miles (65.5km) eller 35.4 sjömil mellan Procida och Amalfi.

Kan jag resa med bil mellan Procida och Amalfi?

Nej, inga rederier erbjuder just nu att resa med bil mellan Procida och Amalfi.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Procida och Amalfi?

Ja, fotpassagerare kan resa med Alicost mellan Procida och Amalfi.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Neapelbukten till Italien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Procida - Amalfi Sammanfattning av rutt
Avgångsland Italien
Destination Land Italien
Antal operatörer 1
Operatörer Alicost
Genomsnittligt pris 1161 kr.*
Genomsnittliga avgångar per vecka 6
Genomsnittlig seglingstid 3h 30m
Första färjan 16:25
Avstånd 35 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-07-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Procida till Amalfi?

Färjeresan från Procida till Amalfi tar ungefär 3h 30m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Procida - Amalfi?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Procida och Amalfi, dessa är
  • Alicost

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Procida - Amalfi?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Procida - Amalfi, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Procida

Procida är en ö i den Flegrianska ögruppen och ligger strax utanför kusten i Neapel i södra Italien. Ön ligger mellan Cape Miseno och ön Ischia. Ön är ca 4 kvadratkm stor och har en ojämn kust på 16 km. Öns högsta punkt är Terra Muratakullen som är 91 meter över havet. Ön har inte många sevärdheter, och verkar tyvärr försumma dem som den har. Detta kan vara frustrerande för resenärer, som råds att besöka ön för sin pittoreska, lite shabby charm istället för kulturella sevärdheter. Den mest pittoreska och charmiga platsen på ön Procida är Marina Corricella som är en tunn flisa av vatten som backas upp av en klippa gjord av fiskarhus. Bakom en lång fiskehamn, var husen byggda på och i berget i ett slags vertikal röra. Det finns flera barer och restauranger i Corricella, med bord snyggt utspridda längs vattnet.

Färjor till Ischia stannar i allmänhet vid Procida. Det finns både snabba och långsamma tjänster och vissa kör från en annan hamn i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallad Pozzuoli.


Guide till Amalfi

Staden Amalfi är den största staden på Amalfikusten i provinsen Solerno i Italien. Staden ligger på golfen Solerno vid foten av Monte Cerreto och vid mynningen av en djup ravin. Staden, tillsammans med många andra städer längs Amalfikusten som Ravello och Positano har förklarats som världsarv av UNESCO. Staden nämns första gången i 600: e talet och strax efteråt fått betydelse som en sjömakt, handel om spannmål bland grannar, salt från Sardinien och slavar från det inre, och även timmer, i utbyte mot guld dinarer präglade i Egypten och Syrien, för att köpa de bysantinska sidentyger att det säljs vidare i väst. Amalfi har en lång historia av catering för besökare, med två före detta kloster omvandlas till hotell, Luna Convento i det andra decenniet av 1900-talet och den Cappuccini Convento på 1880-talet. Firade besökare till Amalfi ingår kompositören Richard Wagner och dramatikern Henrik Ibsen, som båda avslutade arbeten samtidigt vistas i Amalfi.

Säsongsbåtar ansluter orterna på Sorrentine och Amalfi kuster samt Pozzuoli, Ischia, Procida, Neapel, Torre Annunziata (till Pompeji), Ercolano (för Herculaneum), Capri, Salerno, Agropoli (för Paestum) och Palinuro på Cilento Coast.


Procida till Amalfi Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 15/07/2024 och 2024-07-21


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Alicost 16:25 19:55 3 timmar 30 minuter Varje dag

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.