COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Neapel - Ustica är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Ustica öarna

Rederier som åker mellan Neapel och Ustica

    • 6 avgångar per vecka 1 timme 30 min
    • Få pris

Färja från Neapel till Ustica

Neapel Ustica-rutten går mellan Italien och Ustica öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Liberty Lines Fast Ferries. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 30 minuter.

Färjetrafiken på Neapel Ustica-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Ustica

Den lilla italienska ön Ustica ligger utanför den norra kusten av Sicilien från Palermo och har spektakulära landskap, både på land och i vattnet. Den antika vulkaniska ön är en nationell marin park med förstenade svart lava och kristallklart, blått vatten. Ustica är särskilt populär bland dykare för sin nedsänkt antika staden Osteodes med alla dess skatter. Ön är lätt att nå och därför många turister väljer att resa till Ustica på natten, vilket gör en hel dag för sightseeing. Ett bra ställe att börja utforska ön är den förhistoriska byn av "Faraglioni", en stor by som kännetecknas av förstärkta fästning väggar ungefär en meter hög och sex meter tjocka. Denna vägg gång bifogade en by cirkulära eller fyrsidiga hyddor, grupperade sida vid sida och rik med keramik såsom burkar, koppar, brickor, tankar, slipmaskiner och verktyg - med tydliga referenser till den mykenska kulturen. Denna by, tillsammans med "Omo Morto", visar att under bronsåldern, cirka 1450-1250 f.Kr., Ustica gynnats av sitt läge längs obsidian (naturliga vulkaniskt glas) och andra handelsvägar. De mäktiga murar, byggda efter de byggteknik Mykene och går tillbaka till mellersta bronsåldern är konkreta bevis på det statligt av osäkerhet i vilket Sicilien fann sig efter ankomsten av mykenare.

Du kan ta en färja eller flygbåt från Palermos Stazione Marittima till Ustica. Överfarten tar ca 2 timmar och 30 minuter med färja och drygt 1 timme med bärplansbåt.