Färja från Katapola till Rafina

Katapola Rafina-rutten går mellan Kykladerna och Aten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Cyclades Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 20 minuter när Golden Star Ferries servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 20 min.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Katapola Rafina-rutten mellan Kykladerna och Aten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Katapola och Rafina

  • Cyclades Fast Ferries
    • 7 avgångar per vecka 6 tim 20 min
    • Få pris
  • Golden Star Ferries
    • 7 avgångar per vecka 6 tim 20 min
    • Få pris

Guide till Rafina

Den grekiska Staden Rafina ligger på den östra kusten av regionen Attika, på kusten av Egeiska havet. Rafina ligger nära stadens av Artemida och Nea Makri och staden Aten, den grekiska huvudstaden, är ungefär 25 km västerut. Staden är ett populärt resmål för många atenare, som ofta kör till Rafina att äta på de fiskrestauranger som kantar stadens hamn. Dagens fångst kan setts på bäddar av is utanför varje restaurang. rik historia av Rafina, eller Arafinidon Alon som den hette under antiken, har sina rötter i förhistorisk tid och mer specifikt -Hellenic tider. Strax söder om Rafina, vid Askitario har arkeologer grävt en unik vas med en hund målad på den, som har anor från 2800 f.Kr. Nära hamnen finns ett bronsgjuteri har upptäckts och är en av de äldsta i Europa går tillbaka till 1800 f.Kr.

Efter hamnen i Pireus, är Rafina hamn den näst största i Attika. Färjetrafik från hamnen avgår till den södra delen av Evia och Kykladerna.