Färja från Jersey till Granville

Jersey Granville-rutten går mellan Jersey och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Manche Iles Express. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 25 minuter.

Färjetrafiken på Jersey Granville-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Jersey och Granville

  • Manche Iles Express
    • 2 avgångar per vecka 1 timme 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Jersey Granville

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Granville

Kuststaden Granville är byggd på en stenig udde längst östra punkten i Mont-Saint-Michel-bukten i nordvästra Frankrike. Längs strandpromenaden i centrum av staden kan besökare hitta en härlig lång strand Plage du Plat Gousset ett nöjesfält och en hamn som kantas av 1900-tals hus och en ovanligt art-deco stil kasino byggdes i början av 1920-talet. I slutet av stranden finns trappa som leder till trädgården och 1900-tals "Villa les Rhumbs" där Christian Dior och hans familj tillbringade varje sommar. Christian Dior föddes i Granville 1905 och döptes i stadens kyrka. Huset är nu ett museum tillägnat hans modeskapelser. Bakom sjöutsikten kan besökare utforska de smala gatorna i den historiska stadskärnan och vallarna som omgav staden inklusive gateway och vindbrygga som historiskt ges tillgång till centrum. Det viktigaste religiösa monument i Granville är talet Notre-Dame 17 i stadens historiska centrum och med utsikt över havet med kyrktornet fungerar som en ledstjärna för ankommande båtar. Kyrkan är mest känd för sina moderna glasmålningar. Du kan också se kyrkan Saint-Paul och en liten och ovanlig protestantiska tempel i staden.

En färja kan tas från Granville till Jersey i Kanalöarna med en restid på cirka 1 timme och 20 minuter.