COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Jersey - Carteret är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Jersey till Frankrike

Rederier som åker mellan Jersey och Carteret

    • 4 Sailings Weekly 1 hour 15 min
    • Get price

Färja från Jersey till Carteret

Jersey Carteret-rutten går mellan Jersey och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Manche Iles Express. Färjor avgår upp till 4 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 15 minuter.

Färjetrafiken på Jersey Carteret-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Jersey

Jersey tillhör Storbritannien och ligger vid Engelska kanalen utanför Normandie. Tillsammans med Guernsey bildar den gruppen av öar som kallas Kanalöarna.


Guide till Carteret

Hamnstaden och badorten Carteret ligger i nordvästra Frankrike. De äldsta delarna av Barneville-Carteret går tillbaka till romartiden. I byn Barneville bakom kyrkan, finns ett motte-and-bailey slott kallas "kulle i Mallet" efter Mallet de Carteret och Barne. Det fyrkantiga klocktornet i kyrkan har en balustrad på blinda valv, och belägrades av den engelska i september 1499. Den moderna staden blev en populär turistort i slutet av 1900 och början av 2000-talet, under tiden det var en turiststad.

Hamnen i Carteret är den nuvarande hamnen i Barneville-Carteret. Ibland kallas den "hamn isles", och den ligger på den högra stranden av mynningen av Gerfleur floden, i slutet av Cape Carteret. Den stora piren och södra vallen avslutades 1880; följande år, började en färjelinje till Jersey. År 1945 var den lilla hamnen använd som skydd för fiskare under vårens tidvatten, utvidgades med hjälp av stridsingenjörer från amerikanska 280: e bataljonen stationerad i Carteret.