Färja från Jersey till Carteret

Jersey Carteret-rutten går mellan Jersey och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Manche Iles Express. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 5 minuter.

Färjetrafiken på Jersey Carteret-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Jersey och Carteret

  • Manche Iles Express
    • 6 avgångar per vecka 1 timme 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Jersey Carteret

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Carteret

Hamnstaden och badorten Carteret ligger i nordvästra Frankrike. De äldsta delarna av Barneville-Carteret går tillbaka till romartiden. I byn Barneville bakom kyrkan, finns ett motte-and-bailey slott kallas "kulle i Mallet" efter Mallet de Carteret och Barne. Det fyrkantiga klocktornet i kyrkan har en balustrad på blinda valv, och belägrades av den engelska i september 1499. Den moderna staden blev en populär turistort i slutet av 1900 och början av 2000-talet, under tiden det var en turiststad.

Hamnen i Carteret är den nuvarande hamnen i Barneville-Carteret. Ibland kallas den "hamn isles", och den ligger på den högra stranden av mynningen av Gerfleur floden, i slutet av Cape Carteret. Den stora piren och södra vallen avslutades 1880; följande år, började en färjelinje till Jersey. År 1945 var den lilla hamnen använd som skydd för fiskare under vårens tidvatten, utvidgades med hjälp av stridsingenjörer från amerikanska 280: e bataljonen stationerad i Carteret.