Jersey till Carteret färja

Jersey Carteret rutten ansluter Jersey med Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Manche Iles Express. Det finns överfarter upp till 3 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 5 minuter.

Jersey Carteret seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Jersey - Carteret färjerederier

  • Manche Iles Express
    • 3 Avgångar per vecka 1 timme 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Jersey Carteret

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Carteret guide

Hamnstaden och badorten Carteret ligger i nordvästra Frankrike. De äldsta delarna av Barneville-Carteret går tillbaka till romartiden. I byn Barneville bakom kyrkan, finns ett motte-and-bailey slott kallas "kulle i Mallet" efter Mallet de Carteret och Barne. Det fyrkantiga klocktornet i kyrkan har en balustrad på blinda valv, och belägrades av den engelska i september 1499. Den moderna staden blev en populär turistort i slutet av 1900 och början av 2000-talet, under tiden det var en turiststad.

Hamnen i Carteret är den nuvarande hamnen i Barneville-Carteret. Ibland kallas den "hamn isles", och den ligger på den högra stranden av mynningen av Gerfleur floden, i slutet av Cape Carteret. Den stora piren och södra vallen avslutades 1880; följande år, började en färjelinje till Jersey. År 1945 var den lilla hamnen använd som skydd för fiskare under vårens tidvatten, utvidgades med hjälp av stridsingenjörer från amerikanska 280: e bataljonen stationerad i Carteret.