COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Ithaka - Kyllini är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Joniska öarna till Grekland

Rederier som åker mellan Ithaka och Kyllini

    • 7 avgångar per vecka 2 tim 25 min
    • Få pris

Färja från Ithaka till Kyllini

Ithaka Kyllini-rutten går mellan Joniska öarna och Grekland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Kefalonian Lines. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 25 minuter.

Färjetrafiken på Ithaka Kyllini-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Kyllini

Den grekiska staden Kyllini ligger på peloponnesiska halvöns västligaste punkt. Det är förmodligen mest känd för sin hamn, som har en hektisk tidsplan färje ankomster och avgångar. Men för att se det som något mer än en plats för transitering saknas ett trick. Staden har en stor bakgrund, med ett medeltida slott som står vakt över en tjock tallskog med utsikt över staden. För en annan, markerar det början på en 11 kilometer lång kuststräcka med vit sand puffa upp till Joniska havet. Från slottet, som står på den högsta punkten, alla vägar slår ett spår till Kyllini stadskärna, där det finns ett torg som kantas av tavernor och butiker. Terracotta tak och lägenheter strö sedan i pittoreska oordning ner till en krångel strand som är en tillflyktsort för lugn och ro.

Staden har ett antal romerska och grekiska ruiner, men Crusaders fästning Chlemoutsi är den mest populära och kanske den viktigaste. Förutom att betjäna upp havet och dalen lämpliga som en kung, detta torg hunk av granit har en färgstark historia - i sin tur, har det varit bebott av germanska stammar, turkarna och venetianarna. Alla har format hur det ser ut, och resterna av slutare grindar, runda torn, innergårdar, cisterner, ett kapell och en moské är alla en del av sin make-up.