COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Guernsey - Dielette är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Guernsey till Frankrike

Rederier som åker mellan Guernsey och Dielette

    • 5 avgångar per vecka 1 timme 10 min
    • Få pris

Färja från Guernsey till Dielette

Guernsey Dielette-rutten går mellan Guernsey och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Manche Iles Express. Färjor avgår upp till 5 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 10 minuter.

Färjetrafiken på Guernsey Dielette-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Guernsey

Guernsey är under besittning av den brittiska kronan och utgör en del av Kanalöarna som ligger i Engelska kanalen. Ön ligger ca 50 km väster om den franska Normandiekusten och 120 km söder om Weymouth i England. Med sitt mildare klimat, gör öborna det bästa av naturen och med sina vackra stränder och klippiga stigar, och ö-luffar till sina angränsande öar och äter "al fresco" under sommarmånaderna. St Peter Port är Guernseys huvudstad och kännetecknas av vackra kullerstensgator och en vacker småbåtshamn.

Med en spektakulär kustlinje och landsbygd, erbjuder öarna ett stort urval av saker att göra i Guernsey. Ön har en rad utomhusaktiviteter precis utanför dörren, inklusive coasteering, klättring och cykling, dykning och kajakpaddling, surfing, vindsurfing och segling för de mer äventyrliga.

På den östra sidan av Guernsey i huvudstaden St Peter Port, ligger Guernseys hamn bara en 10 minuters promenad från stadens centrum. Färjeterminalen tillhandahåller tjänster till de andra Kanalöarna, Frankrike och Storbritanniens fastland. Terminalbyggnaden har många butiker och restauranger.


Guide till Dielette

Den normandiska hamnen Dielette är belägen i nordvästra Frankrike och ligger på engelska kanalens kust. Staden ligger cirka 315 km ifrån Paris och 75 km från Saint-Lo, och är hamnen för färjetrafik till Guernsey och Alderney, två öar som ingår i Kanalöarna. Staden ligger i ett sömnigt normandiskt jordbruksland - land av cider, calvados och Camembert - och har en liten hamn som utvecklats under de senaste åren till en livlig hamn.

Haute-Normandie (Haute-Normandie) består av de franska departementen Seine-Maritime och Eure, och Basse Normandie (Basse-Normandie) i departementen Orne, Calvados och Manche. Den tidigare provinsen Normandie bestod av dagens Övre och Basse Normandie, samt små områden som numera är en del av departementen Eure-et-Loir, Mayenne och Sarthe. Namnet härstammar från avvecklingen av territoriet av vikingar ("nordmännen") från år 900, och bekräftas av fördrag i år 1000. Ett och en halvt sekel efter den normandiska erövringen av England år 1066-talet blev Normandie och England förenade genom normanska och franska härskare.

Under sommaren finns det en snabbgående passagerarfärja som manövreras från Dialette till Alderney och Guernsey från Manche Iles Express.