Färja från Gozo till Valletta

Gozo Valletta-rutten går mellan Malta och Malta. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Virtu Ferries Gozo. Färjor avgår upp till 63 gånger vecka med en resetid på ca 45 minuter.

Färjetrafiken på Gozo Valletta-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Gozo och Valletta

  • Virtu Ferries Gozo
    • Avgår 9 gånger per dag 45 min
    • Få pris

Guide till Valletta

Staden Valletta är Maltas huvudstad och ett världsarv och är praktiskt taget ett friluftsmuseum. Staden är en levande upplevelse av barockarkitektur, ett monument som donerats av riddarna av St John för nästan fem århundraden sedan. Genom åren har Valletta välkomnat kejsare, statschefer, konstnärer och poeter och är nu permanent säte för den maltesiska regeringen. Staden har ett antal pittoreska caféer och vinbarer, och är idag en av Maltas största turistattraktioner, inklusive den majestätiska St Johns Co-Cathedral, de imponerande bastionerna och en skatt av ovärderliga målningar. Det ger också en fantastisk ögonblicksbild av Maltas Grand Harbour, som ofta beskrivs som den vackraste i Medelhavet. Stadens unika miljö är också värd för en rad kulturevenemang, från teater på engelska till konserter av ledande operasångare.