Färja från Genua till Skikda

Genua Skikda-rutten går mellan Italien och Algeriet. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Algerie Ferries. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 21 timmar.

Färjetrafiken på Genua Skikda-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Genua och Skikda

  • Algerie Ferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 21 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Genua Skikda

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Genua Skikda-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Genua

Genua är en hamnstad i Italien och huvudstad i regionen Ligurien, som ligger vid Medelhavet. Den gamla staden i staden förklarades som världsarv av UNESCO år 2006 och staden i allmänhet har en rik historia av konst, musik, arkitektur och gastronomi. Staden förklarades därför till Europas kulturhuvudstad 2004. Genua är också födelseplatsen för Christopher Columbus och Niccolo Paganini.

Genuas historiska centrum är en labyrint av torg och smala caruggi (typiska Genuesiska gränder), med medeltida egenskaper från 1600-talet och barocken (San Matteo torget och gamla via Aurea, nu via Garibaldi). Rester av de gamla 1700-talsmurarna är fortfarande synliga i närheten San Lorenzo katedralen, som är den mest besökta platsen för tillbedjan i Genua.

Genuas hamn är den största italienska kommersiella och industriella hamnen och en av Europas mest aktiva hamnar i Medelhavet. Färjeterminalen ligger i Calata Chiappella, mellan Ponte Assereto och Ponte Colombo. Från hamnen avgår färjorna främst till Sardinien, Sicilien, Korsika, Spanien, Tunisien och Marocko. Färjeterminalen har många våningar och är tillgänglig med rullstol. På den översta våningen finns väntrum och ett stort shoppingcenter.