Varför använda
Direct Ferries?

2674 färjerutter och 690 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Galiano Island

Ön Galiano Island är en av de södra öarna Gulf Islands i providensen British Columbia, utanför Kanadas västkust, sydväst om Vancouver. Som lång och smal till sin form, har den ett brett urval av utomhus sysselsättningar, och erbjuder det bästa av Kanadas vild västern i endast sextio kvadratkilometer. Det är den enklaste ön att nå från fastlandet British Columbia, bara en femtiofem minuters båtresa ifrån, är den en ideal veckosluts flykt från Vancouver.

Uppkallad efter en sjuttonhundratalets spansk utforska, var Galiano länge bosatt av ursprungsbefolkningen Penelakut, med arkeologiska upptäckter som föreslår över tre tusen år av inhabitation. I dagens läge, är det hem för tretton hundra permanenta boenden, med en blomstrande turism industri tack vare dess fantastiska vandrings möjligheter, isolerade stränder samt rika kulturella arv.

Saker att göra

Öns namne berg sträcker över elva hundra fot, och erbjuder olika rutter till toppen, som räcker antingen trettio eller nittio minuter. Efter det, kan man åka till Bodega Ridge, ett sex kilometers spår med en otrolig utsikt över Georgia sundet till fastlandet British Columbia och på en klar dag, bergen av olympiska halvön i Washington, USA.

För ett mer idylliskt äventyr kan man gå till den 142 hektar stora parken Dionisio Point Provincial Park, som omger Galianos norra tip, som har några familje vänliga campingplatser var man kan se på sjölejon, uttrar och örnar. Den populäraste parken, i Montauge Harbour, firas för dess vita skals stränder, pittoreska laguner och fantastiska förankrings ställen, med ett antal överdådiga yachter och segelbåtar som dockar här på sommaren.

En stark artistisk gemenskap har bosatt sig på Galiano Island, med det mest ikoniska konstverket som hittas vid Oceanfront Inn & Spa, " the Kunamokst Mural": skapad av nästan 200 artister, det avslöjades för vinter-OS 2010. Festligheter kommer tjockt och snabbt också. Några av de största inkluderar den litterära festivalen i februari, "the North Island Jamboree" på kanada dagen, Vin festivalen i mitten av augusti och brjörnbärs festivalen i oktober.

Ta färjan till Galiano Island?

Färjor åker reguljärt över Georgia sundet från Tsawwassen, en liten förort i Vancouver, till Sturdies Bay, huvudorten i Galiano Island, på sydöstra kusten. Resan räcker under en timme, med 20 seglingar erbjudna varje vecka av British Columbia Ferries.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

  • BC Ferries
    • Få pris

Rutter och hamnar i Galiano Island