Tyvärr finns inte Färöarna tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Färöarna

Vår Faroe Islands färjesida finns inte längre tillgänglig då det för tillfället inte erbjuds några rutter därifrån.

Som världens största jämförelsesajt för färjor med över 2500 rutter att erbjuda, så är det mycket möjligt att det finns någon resa från en närliggande hamn som skulle kunna passa er, så ta en titt på våra hamn-, rutt- och destinationssidor för mer information eller kontakta oss för råd och tips.

Du kan också titta efter alternativ genom att välja från menyn i vår sökfunktion högst upp på den här sidan.

Färjor till Färöarna

Färöarna är en grupp av 18 små öar belägna i golfströmmen, nordväst om Skottland, ungefär halvvägs mellan Norge och Island. Landmassan motsvarar knappt 1400 kvadratkilometer och öarna har en kombinerad kustlinje av ca. 1000 kilometer.

Öarna är en skärgård och ett autonomiskt land medd dess egna ECB-parlamentet, flagga samt vapen. Invånarantalet ligger runt 50 000, som talar national språket färöiska, som har rötter i fornnordiska- dock förstås allmänt också danska och Engelska inom Färöarna.

Liksom lokala färjetrafik finns det varje vecka internationell färjetrafik som kopplar Färöarna till både Island och Danmark.

Smyril Line erbjuder seglingar året runt till Färöarnas hamn Torshavn med deras lyxiga färja - MS Norrøna som avgår från Hirtshals i Danmark samt Seydisfjordur i Island.

Det finns inget fungerade järnvägsnät på Färöarna tack vare dess vulkaniska landskap som orsakar en svår och stenig terräng. Dock finns det lokala buss tjänster likaväl som ett täckande vägsystem.

Det finns ett 600km nätverk av vägar och tunnlar över Färöarna, inkluderande undervattenstunnlar samt broar som ansluter öarna och tillåter resandet mellan dem.

Det allmänna transport systemet på Färöarna är omfattande och privatägd; de olika tillgängliga buss rutterna säkerställer att det finns rutter till nästan varje uppgörelse på öarna åtminstone en gång per dag.

En av de största orsakerna till en hög nivå av turism inom öarna är deras vackra naturliga terräng - som formats av lager av vulkanisk basalt - samt öarnas pittoreska landskap.

Längsmed Färöarnas naturliga dragningskraft hittas det många shopping områden, inkluderande ett shopping center med många populära kedjor. Öarna har också ett brett urval av restauranger, barer och kafén att uforska.

Lӓs mer Läs mindre

Rutter och hamnar i Färöarna