Tyvärr finns inte Färöarna tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Färöarna

Vår Faroe Islands färjesida finns inte längre tillgänglig då det för tillfället inte erbjuds några rutter därifrån.

Som världens största jämförelsesajt för färjor med över 2500 rutter att erbjuda, så är det mycket möjligt att det finns någon resa från en närliggande hamn som skulle kunna passa er, så ta en titt på våra hamn-, rutt- och destinationssidor för mer information eller kontakta oss för råd och tips.

Du kan också titta efter alternativ genom att välja från menyn i vår sökfunktion högst upp på den här sidan.

Färjor till Färöarna

Färöarna är en grupp av 18 små öar belägna i golfströmmen, nordväst om Skottland, ungefär halvvägs mellan Norge och Island. Landmassan motsvarar knappt 1400 kvadratkilometer och öarna har en kombinerad kustlinje av ca. 1000 kilometer.

Öarna är en skärgård och ett autonomiskt land med sitt eget ECB-parlament och flagga. Invånarantalet ligger runt 50 000 som talar nationalspråket färöiska och har rötter i fornnordiska- dock förstås också danska och Engelska inom Färöarna.

Förutom lokal färjetrafik finns det varje vecka internationell färjetrafik som förbinder Färöarna till både Island och Danmark.

Smyril Line erbjuder seglingar året runt till Färöarnas hamn Torshavn med deras lyxiga färja - MS Norrøna som avgår från Hirtshals i Danmark samt Seydisfjordur i Island.

Det finns inget fungerade järnvägsnät på Färöarna tack vare dess vulkaniska landskap som orsakar en svår och stenig terräng. Dock finns det en lokal bussservice och ett heltäckande vägsystem.

Det finns ett 600km nätverk av vägar och tunnlar på Färöarna. Det finns även undervattenstunnlar samt broar som ansluter öarna.

Det allmänna transportsystemet på Färöarna är omfattande och privatägd, de olika busslinjerna säkerställer att det finns rutter till nästan varje del av öarna åtminstone en gång per dag.

En av de största orsakerna till en hög nivå av turism inom öarna är deras vackra naturliga terräng - som formats av lager av vulkanisk basalt - samt öarnas pittoreska landskap.

Förutom Färöarnas naturliga dragningskraft hittar man många shoppingställen, inklusive ett shopping center med många populära affärskedjor. Öarna har också ett brett urval av restauranger, barer och kaféer att uforska.

Lӓs mer Läs mindre

Rutter och hamnar i Färöarna