Sao Miguel

Såhär bokar du färjor från Sao Miguel till Faial

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Sao Miguel och Faial som traffikeras av 1 färjerederi – Atlanticoline. Ponta Delgada till Horta färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 13 timmar 15 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Sao Miguel Faial överfarten mellan Ponta Delgada och Horta, då frekvens och restid kan variera.

Sao Miguel-Faial-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Sao Miguel till Faial

Om Faial:

Faial är en av de cantrala öarna i hjärtat av den portugisiska skärgården, Azorerna, i norra Atlanten.

'Den blåa ön' är den tredje mest befolkade ön i Azorerna, och har fått namnet efter de långa raderna av hortensian och blå och vita hus. Dock hittas det färggranna inte endast i landskapet, utan också i kulturen, med huvud uppgörelsen Horta som erbjuder livliga barer, en excentrisk marina och det fascinerande Scrimshaw museet som har en omfattande samling av maritima artefakter. Om man tycker om att vara utomhus, kan man vandra till Monte da Guia kratern och 'the Whaler’s Chapel' (valfångstfartyget kapell) har sublima vyer över ön och grannen Pico, med den omgivande blåa oceanen erbjuder några av de bästa dyknings och val skådnings ställena i Europa.

Färjor seglar till Horta på Faials sydöstra kust från nästan varannan ö i Azorerna, förutom den lilla ön Corvo i det nordvästra hörnet av skärgården, vilket gör att resa med färja till ett av det enklaste sätten att resa runt.