Kanada

Såhär bokar du färjor från Kanada till Galiano Island

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Kanada och Galiano Island som traffikeras av 1 färjerederi – BC Ferries. Tsawwassen till Sturdies Bay färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 50 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Kanada Galiano Island överfarten mellan Tsawwassen och Sturdies Bay, då frekvens och restid kan variera.

Kanada-Galiano Island-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Kanada till Galiano Island

Om Kanada:

Kanada är det näst största landet i världen med tanke på totala arean, och gränsar till USA i söder.

Kanada är endast inte välsignad med ett av de mest hisnande naturlandskap i världen, utan det ger också en mångsidig kultur och en mängd pulserande städer.

Det är en oas för alla typer av resenärer, du kan upptäcka späckhuggare längs västkusten, åka ner Whistler Mountain, utforska Colonial landmärken eller prova något utsökta från det franska köket i en surrande metropol.

British Columbias strandlinje sträcker sig över 25.000 km och öarna Graham och Victoria finns strax utanför kusten, det finns gott om färje utgångspunkter att välja mellan. Det finns många rutter, både internationella och inhemska, och alla drivs av högsta kvalitets rederier.

Om Galiano Island:

Galiano är en del av de södra Gulf Islands i British Columbia, Kanada, och ligger strax utanför Vancouver Islands sydöstra kust.

'Gulf Islands Diamant' är den vildaste av skärgården, hem för några av de mångfaldigaste vilda djur och växterna i regionen. Det ligger inom en upptagen flyttnings väg för fåglar, med örnar, häger och skarv allmänt sedda bland de hundratals andra arterna. Man skall kolla ut för svartsvans hjortar som flockar de forntida skogarna och baljor av späckhuggare i vattnen också.

Mount Galiano är öns högsta punkt, som erbjuder fantastiska vandrings spår och hisnande vyer, men mera avslappnande promenader kan njutas av längs med skal stränderna eller genom Montague Harbour Marine Provicial Park, den populäraste av Gulf Islands.

Från fastlandet är Galiano Island under en timme ifrån med färja, med regelbundna seglingar tillgängliga från Vancouver förorten Tsawwassen till Sturdies Bay på öns södra tipp.