Jersey

Såhär bokar du färjor från Jersey till Sark

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Jersey och Sark som traffikeras av 1 färjerederi – Manche Iles Express. Jersey (St Helier) till Sark färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 1 timme 10 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Jersey Sark överfarten mellan Jersey (St Helier) och Sark, då frekvens och restid kan variera.

Jersey-Sark-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Jersey till Sark

Om Jersey:

Jersey är den sydligaste ön av de brittiska öarna. Cirka 160 km söder om det brittiska fastlandet och bara ca 22 km från Frankrikes kust. Närmar ni er ön med flyg kan ni se de grönskande dalarna, välskötta fält och en orörd kust. Anländer ni med färja kan ni skåda berget La Corbiere i St Aubin bukten och det pittoreska Elizabeth Castle.
Ön har ett varierat landskap med en rik historia och ren skönhet som konkurrerar med större och kanske mer kända destinationer i Storbritannien. Havet dominerar landskapet med utsikt över den omgivande Atlanten som kan nås från praktiskt taget varje punkt på ön. Kustlinjen erbjuder även oändligt utbud av majestätiska klippor, exponerade vikar, sandstränder och klippiga vikar, som är tillgängligt för alla till fots eller bara några minuters bilfärd från alla samhällen. Tack vare Jerseys unika position i bukten St Malo, växer och krymper ön två gånger om dagen då strömmen ebb och flod är över 12 m - en av de högsta tidvatten områden i världen.

Om Sark:

Isle of Sark är den minsta av de fyra viktigaste Kanalöarna och ligger i Engelska kanalen strax utanför Normandie kusten (cirka 128 km söder om England).

Sark är bara 3 km långt och 2.4 km brett men har 64 km av vad som måste vara en av de mest pittoreska kustlinjer som helst i världen.
Du hittar inga bilar på ön, bara ett lugn som drar besökare tillbaka år efter år.