Italien

Såhär bokar du färjor från Italien till Tremiti-öarna​

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Italien till Tremiti-öarna​. Färjorna förbinder för tillfället 4 hamnar in Italien med 2 hamnar i Tremiti-öarna​.Det finns ett kombinerat antal på upp till 49 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 5 färjelinjer som traffikeras av 2 färjerederier där NLG & Gruppo Armatori Garganici är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 1 timme (Termoli till San Domino (Tremiti)).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Italien och Tremiti-öarna​, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Italien-Tremiti-öarna​-färjekarta

Klicka här för karta

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Tremiti-öarna​:

Tremitiöarna ligger ungefär 36 km utanför västkusten av Italien i Adriatiska havet.

Under vintermånaderna är det rätt lugnt på öarna. Men under sommarsäsongen vistas öarna med cirka 100.000 semesterfirare, främst till San Domino som är den största ön med lockande sandstränder och vita kalkstensklippor.

Den mindre ön San Nicola är ett administrativt centrum medan den tredje ön Capraia är helt obebodd.