Island

Hur du bokar färjor från Island till Flatey

Det finns 2 färjerutter som traffikeras mellan Island och Flatey som totalt ger dig 28 överfarter per vecka att välja mellan. Seatours traffikerar 2 rutter, Stykkisholmur till Flatey Island går 14 gånger per vecka & Brjanslaekur till Flatey Island ca 14 gånger i veckan.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Island till Flatey.

Island Flatey färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Island till Flatey

Om Island:

Island är en stor ö i Nordatlanten som ligger nära polcirkeln. Landskapet på Island är vilt, robust och färgstark med svart lava, röd svavel, varma blå gejsrar, floder, vattenfall och gröna dalar.
Dess kustlinje är rikt indragen med vikar och fjordar. Island är ett av de mest vulkaniskt aktiva länderna i världen. Hekla är en vulkan på södra sidan av Island och har fått utbrott inte mindre än 16 gånger.

Men runt kustregionerna har Island mest rörelse framför allt i huvudstaden Reykjavik, där mer än hälften av Islands befolkning bor. Reykjavik ligger i en bred vik omgiven av berg som ligger i ett område av geotermiska varma källor, vilket skapar en naturlig centralvärmesystem och förorenings-fri miljö.
Reykjavik är en hektisk stad kombinerad av gammaldags trä arkitektur och moderna byggnader. Trots att det är en relativt liten huvudstad har Reykjavík lyckats skapa ett rykte om nattlivet och dess nattklubbar och barer som regelbundet är fyllda av lättroad medborgare.