Flores

Jämför färjor från Flores till Terceira

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Flores och Terceira som traffikeras av 1 färjerederi – Atlanticoline. Lajes till Praia da Vitoria färjeöverfarten traffikeras flera gånger Weekly med en beräknad seglingstid från ca Kort 19 timme 15 minut.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Flores Terceira överfarten mellan Lajes och Praia da Vitoria, då frekvens och restid kan variera.

Flores-Terceira-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Flores till Terceira

Om Flores:

Flores är den västligaste ön i Azorerna, en autonomisk region i norra Atlanten.

Betraktad som en av de mest attraktiva öarna i skärgården, har Flores en grovhugget vacker terräng som består av magnifika krater sjöar, dramatiska klippor som rasar in i havet och vibrant färgade blommor som täcker de kustnära slätten.

Byn Faja Grande är den västligaste i Europa, belägen framför en stor naturlig skål med pittoreska vattenfall och avsvalkningspooler, medan huvudstaden Santa Cruz är idealisk för fågelskådning.

Flores är en fantastisk destination för att åka kanot och vandra, tack vare dess stora nummer av kaskader utöver det orörda, bergiga landskapet. Dock finns där också massor av ljuvliga stränder om man föredrar en mer avslappnad dag på ön.

Flores är den enda av Azoriska öarna som erbjuder färjerutter till Corvo, vilket betyder att det erbjuder de flesta rutterna av ögruppen. Från huvudstaden i norr samt byarna Lajes Das Flores i söder, kan man segla vart som helst i denna vackra portugisiska skärgården.