Jämför färjor från Faial till Flores
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Om Faial

Faial är en del av den centrala gruppen i Azorerna, en portugisisk skärgård i den norra Atlantiska oceanen.

Kustlinjen har några vackra vulkaniska stränder, medan västkusten har dramatiska klippor som störtar in till den klara blåa oceanen. Ute på havet kan man njuta av ett brett urval av aktiviteter som vindsurfing, kajak paddling, dykning och val skådning.

Ön domineras av en enorm krater som var läge för den senaste stora vulkaniska aktiviteten i Azorerna, som la till ungefär 1 kilometer av landmassa år 1957. Man kan även gå igenom den natursköna, bergiga terrängen på bergs cyklar eller på en guidad 4x4 SUV tur.

Från den livsfulla hamnstaden Horta på den sydöstra kusten, kan man välja mellan ett brett urval av seglingar till de flesta azoriska öarna. Med tanke på att skärgården är glest utspridd i orra Atlanten, kan resetiden till öarna variera betydligt.

Om Flores

Flores bildar en del av den västra gruppen i portugisiska skärgården Azorerna, en liten grupp av små öar som är spridda över norra Atlanten.

Ön får dess namn av prevelansen av vilda blommor, mest blåa eller rosa i färgen, och många olika inhemska botaniska arter. Blomstringen förtjänade också Flores en plats på UNSECO världs biosfärområdets lista år 2009, så man är garanterad några hisnande natursköna promenader.

Flores har också en mängd av spännande möjligheter för klättrare och bergsbestigare. Speciellt Groto de Enxareus, en stor grotta som mäter upp till 50 meter i längd och 25 meter i bredden. Morro Alto är den högsta punkten, som sträcker över 900 meter, och erbjuder vackra vyer av krater sjöarna också.

När det gäller kulturell dragning, är Flores hem för den västligaste staden i Europa, Faja Grande, medan lilla staden Fajazinha på väst kusten är känd för dess vackra, förödande vattenkvarnar och vitkalkade hus.

Man kan nå Flores från varje ö i Azorerna med färja, och ankomma i Lajes Das Flores på sydkusten. Det finns några fler seglingar från grannön Corvo i norr. Färjorna på denna rutt stannar också i Santa Cruz, som hittas upp med kusten.

Färjor från Faial till Flores

Kundtjänst

CSBannerText