England

Såhär bokar du färjor från England till Belgien

Det finns för tillfället bara en rutt mellan England och Belgien som traffikeras av 1 färjerederi – P&O Ferries. Hull till Zeebrugge färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 13 timmar 15 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här England Belgien överfarten mellan Hull och Zeebrugge, då frekvens och restid kan variera.

England-Belgien-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från England till Belgien

Om England:

England innefattar de centrala och södra delarna av Stor Britannien som ligger i nord Atlanten, separat från kontinentala Europa.

Landet är det största av de fyra så kallade 'hem nationerna' som gör upp Stor britannien och också inkluderar över 100 mindre öar inkluderandes Isle of Wight och Scillyöarna.

Englands huvudstad London är ett vidsträckt och mångfaldigt metropoliskt centrum och en global huvudstad för finans, kultur och mode.

Att resa med färja är ett populärt och bekvämt transportsätt mellan den brittiska allämnheten och som en ö med en mängd av första klass hamnar, är England en bra utgångspunkt för färjor med många destinationer, både inrikes och internationella. Många av världens ledande rederier är hushållsnamn och driver många korsningar som betjäner Stor britanniens befolkning.

Om Belgien:

Med en befolkning på cirka 11 miljoner personer och 3 officiella språk, gränsar Belgien till Frankrike, Luxemburg, Tyskland och Nederländerna med kusten mot Nordsjön.
Belgien är ett bra ställe för ett besök, med många destinationer att välja på för en kort eller lång paus. Från välkända städer i norra regionen Flandern som Antwerpen, Gent och Brygge och de i södra fransktalande regionen Vallonien av lieges, Namur och Mons till dess flerspråkiga huvudstad Bryssel.
Trots sin storlek och kanske lite tråkig rykte, är Belgien ett av de mest mångkulturella platser i Europa och ibland kallas det för Europa i ett nötskal.
Att resa med färja till Belgien ger en idealisk förbindelse från den norra delen av Storbritannien till kontinenten och därmed minskar de hundratals kilometrar av körning som krävs för att resa till det europeiska fastlandet via södra England.
Vid ankomsten får man direkt tillgång till de utmärkta motorvägsförbindelser i Belgien som gör det enkelt att ta sig runt intill Frankrike, Holland eller vidare.