Belgien

Såhär bokar du färjor från Belgien till England

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Belgien och England som traffikeras av 1 färjerederi – P&O Ferries. Zeebrugge till Hull färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 14 timmar 30 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Belgien England överfarten mellan Zeebrugge och Hull, då frekvens och restid kan variera.

Belgien-England-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Belgien till England

Om Belgien:

Flerspråkiga och mångkulturella Belgien gränsar till Frankrike, Tyskland, Luxemburg, Holland och Nordsjön.
Belgien består i huvudsak av tre huvudområden: Flandern, den flamländska nederländska språkiga regionen i norra delen av landet, Vallonien, den fransktalande regionen i södra delen, och dess huvudstad Bryssel, inklämd i centrum.
Lurande stereotypen om Belgien är att det är ett trist och tråkigt land, men hur kan detta vara sant för en nation känd för öl, musslor, choklad, våfflor och chips med majonnäs?
Huvudstaden, Bryssel, är en av Europas mest mångkulturella städer ända sedan Eurostar, en otroligt populär stadssemester destination, varit med i bilden. Landet är mer än bara dess huvudstad och har häpnadsväckande konsthistoria och mer än 60 UNESCO världsarv.
Belgien är en utmärkt portgång för att resa till norra England eller utanför från den europeiska kontinenten, och den hjälper en att undvika onödiga motorvägs kilometrar. Färjorna är relativt frekventa och kör året runt. Kryssningen ombord möjliggör en enkel stressfri resa.

Om England:

England är den största och mest bosatta av de fyra 'hem nationerna' som gör upp Stor britannien.

Geografiskt sett definieras England som regionen i de centrala och södra delarna av Stor britannien med Skottland i norr, Wales i väst och norra Irland i väst över Irländska sjön.

England kan delas in i Norra England och Södra England med London i söder som huvudstad och center för finans och kultur.

Att resa med färja är ett väldigt populärt och väl utvecklat sätt att nå England, speciellt med besökare från Irland och norra Europa. Det är ändå en ö.

Med en nummer av färje portar som erbjuder förbindelser från Irland över irländska sjön, Frankrike över kanalen och Holland över nordsjön, är det inget under att korsningar till England och dess många världs klass portar drivs av några av de största, lyxigaste och mest väl kända rederier det finns.