Alderney

Såhär bokar du färjor från Alderney till Frankrike

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Alderney och Frankrike som traffikeras av 1 färjerederi – Manche Iles Express. Alderney till Dielette färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 55 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Alderney Frankrike överfarten mellan Alderney och Dielette, då frekvens och restid kan variera.

Alderney-Frankrike-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Alderney till Frankrike

Om Alderney:

Alderney är den tredje största ön av Kanalöarna som är en av de få orörda, fredliga, naturliga och lugna brittiska öarna.

Ön Alderney är 7,8 km² stor, vilket gör den till den tredje största ön av Kanalöarna, och har ca 2 400 invånare. Liksom sina grannar Guernsey och Jersey, har Alderney ett milt klimat och är självständigt med en egen regering.

Trots sin närhet till det franska fastlandet (12 km), Guernsey (37 km), Jersey (48 km) och Isle of Wight (97 km), har Alderney lyckats undvika den vanliga turismen.

Om Frankrike:

Under de senaste 20 åren, har Frankriket varit nära toppen på listan av världens mest populära turist destinationer och är en av de mest mångfaldiga länderna geografiskt sett i Europa.

Enligt land arean är Frankrike det största landet i västra Europa och en av de enda länderna som har både Atlanten och Medelhavet som kuster. Frankrike handlar inte endast om Paris ikoniska Eiffel torn eller Mona Lisas leende; även de fina byarna på landsbyggden, fantastiska lavenderfält och vingårdar är endast toppen av isberget när det handlar om att besöka de många sevärdheterna och attraktionerna i Frankrike. Detta är ett land som alltid har något nytt att erbjuda.

Det finns många sätt att nå Frankrike på och färja är ett av de lättaste och populäraste alternativen. De flesta av Europas största och bästa rederien förbinder Frankrike med många olika länder och öar med regelbundna korsningar tillgängliga från Storbritannien och Irland till norr och öarna i Medelhavet samt Nordafrika i södra delen av landet.