Varför använda
Direct Ferries?

2873 färjerutter och 694 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Egypten

Egypten är ett transkontinentalt land det nordöstra hörnet av Afrika, som spänner över till Asien med dess Sinaihalvö i nordöst.

Vad är Egypten känd för?

Med en befolkning på över 92 miljoner, högsta i Nordafrika, har Egypten också en av de längsta mänskliga historian av vilken som helst modern nation och anses vara en av de första platformerna av civilisation. Det var i forntida Egypten som några av de tidigaste utvecklingarna i litteratur, jordbruk och urbanisering skedde, som resulterade i det rika kultur arvet som än idag beundras.

Landet själv har länge varit en guldgruva för arkeologer, med några av de mest glamorösa artefakter uppvisade i det egyptiska museet i huvudstaden Kairo. Dock är de mest kända upptäckterna de rika och imponerande Sphynx monumenten, Gizaplatåns pyramider och konungarnas dal, vart Tutankhamun grävdes upp år 1922.

Vad ska man besöka?

Med smeknamnet 'världens mor', är Egyptens huvudstad en surrande stad vid Nilen. Som hem för över 17 miljoner människor är det en av de mest tätbefolkade städer i världen, och som resten av Egypten, är de är genomsyrade av tusenårig historia. Några av de besta sevärdheterna inkluderar den magnifika medeltida islamiska staden; Al-Azhar, Al-Azhar Park som är landets första 'steg' pyramid och Khan al-Khalili basaren. Kairo har också en modern syn, medan Zamalek på ön Gezira Island erbjuder exklusiv shopping och den högsta strukturen i Nordafrika, Kairo tornet, som ståtar panorama vyer av huvudstaden.

Att resa gneom Egypten är dock inte endast uteslutande historiska sightseeing. Sharm el-Sheikh, den kända tillflykts staden på Sinaihalvön, är ett paradis för snorklare och strand älskare, med klara vatten som visar upp korallrev och några av de bästa dyknins ställena på jorden. Och förbi de bördiga vallarna av Nilen, nära den libyska gränsen, hittar man oasen Siwa, som med dess glittrande källor och grönskande träd erbjuder en välkommen vila längs med öken.

Vad kan man förvänta sig av färjorna?

När det kommer till att resa med färja i Egypten, kan man hoppa mellan de två populära strand tillflykts städerna Hurghada, vid röda havets kust, och Sharm el-Sheikh, vis sydkusten av Sinaihalvön. Seglingarna räcker endast lite över två timmar, då de drivs av nationens ledande rederier, och de åker några gånger i veckan.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

  • High Jet
    • Få pris

Rutter och hamnar i Egypten