Boka en färja från/till Cuxhaven

Cuxhaven färjehamn i Tyskland förbinder Brunsbuttel i Tyskland med möjlighet att välja mellan upp till 35 överfarter per vecka. Restiden för Cuxhaven till Brunsbuttel överfarten är 1 timme och trafikkeras av Elbferry.

Cuxhaven hamnkarta

Klicka här för karta

Cuxhaven färjetjänster

 • Elbferry
  • Avgår 5 gånger per dag 1 timme
  • Få pris

Guide till Cuxhaven

Cuxhaven är en stad i Niedersachsen i nordvästra Tyskland, belägen vid Elbes mynning i Nordsjön. Den hade 52 095 invånare den 31 december 2005. Orten blev stad den 15 mars 1907.Cuxhaven är känt för sin örlogshamn för den tyska marinen. Staden har även en av de största fiskehamnarna i Tyskland och även turism spelar en viktig roll. Hamnområdet Cuxhaven och området där dagens Cuxhaven ligger tillhörde fram till 1937 Hamburg. I Cuxhaven står Friedrich Clemens Gerke Turm, som fått sitt namn för att hedra Friedrich Clemens Gerke, som gjorde banbrytande insatser för att anpassa det amerikanska morsealfabetet till europeiska förhållanden.

Hur tar man sig runt I Cuxhaven?

Det finns begränsade val när det gäller att flytta sig runt i Cuxhaven. Du kan gå, ta med egen bil, hyra en taxi eller använda en av busslinjerna.

Vad kan man göra I Cuxhaven?

Alte Liebe (Old Love) är en tidigare kaj som blivit en tittarplattform vid ingången till Cuxhaven hamnen.

Schloß Ritzebüttel. Liten slottliknande byggnad nära shoppingområdet Nordersteinstraße

Semafor (Ligger bredvid Alte Liebe). Sempahor är en konstruktion från år 1884 som används för att kommunicera vindstyrka och riktning mot passande fartyg. Den är fortfarande inställd varje dag.

Så här hittar du till Cuxhaven hamn

 • Cuxhaven Färjans hamnadress

  Albert-Ballin-Platz 3, 27472 Cuxhaven

 • Cuxhaven övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Cuxhaven färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Cuxhaven övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!