Catania till Neapel färja

Catania Neapel rutten ansluter Sicilien med Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, TTT Lines. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 12 timmar.

Catania Neapel seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Catania till Neapel färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sicilien till Italien sida.

Catania - Neapel färjerederier

  • TTT Lines
    • 7 Avgångar per vecka 12 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Catania Neapel

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Catania Neapel är en bil och 2 passagerare.

Catania guide

Catania är en stad som ligger på den östra kusten av den italienska ön Sicilien, som ligger i Joniska havet mellan Messina och Syrakusa. Staden är känd för sin historiska relation med jordbävningar då den har förstörts av en jordbävning år 1693. Staden har också lidit av vulkanutbrott från den närliggande vulkanen Etna, den mest våldsamma inträffade år 1669. År 1434 öppnade staden det första universitetet på Sicilien och från 1400-talet och fram till renässansen var Catania ett av Italiens viktigaste och blomstrande kulturella, konstnärliga och politiska centra.

Symbolen för staden är u Liotru, eller Fontana dell'Elefante, samlade 1736 av Giovanni Battista Vaccarini. Den visar en gammal lavastenelefant och toppas av en egyptisk obelisk från Syene. Staden har begravts av lava totalt sjutton gånger i historien, och i lager under den nutida staden ligger den romerska staden som föregick den, och den grekiska staden innan dess.