Varför använda
Direct Ferries?

3570 färjerutter och 774 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Belgien

Det flerspråkiga nordeuropeiska landet Belgien har en kulturell mångfald som motsäger dess tråkiga rykte bland resenärer.

Med två stora språkgrupper, är befolkningen i Belgien delad mellan nederlännigar som talar flamländska i norr och de franska talande i Vallonien i söder. Det finns också några fickor av tysktalande som bor i öster mot den tyska gränsen.

De 3 huvud regionerna i Belgien är visuellt mycket annorlunda också. Flandern eller regionen Flandern omfattar norra delen av landet och inkluderar städerna Antwerpen, Gent, Leuven och Brygge, medan regionen Vallonien täcker södra delen med sina största städer Charleroi, Liège, Namur och Mons. Huvudstaden Bryssel markerar mötet av det två.

Färjorna ansluter norra England med Belgien och erbjuder ett bra sätt att komma fram till kontinenten från norra England med minimal bilkörning. Korsningar sker året runt och drivs av moderna kryssningsfärjor. Färjeöverfarter från södra England (vanligtvis till Oostende) är ofta återupplivade men ingenting permanent finns för tillfället.

Om du reser från England, särskilt från södra delen, kan det vara mer bekvämt att resa till Belgien genom att resa till en hamn i Frankrike eller Holland.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • P&O Ferries
  • Få pris

Belgien recension

 • "Bra rederi."

  Mycket fräsch båt på ena hållet Princes of Kent. sämre på andra hållet.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Logistik"

  Mycket bra logistik när man skulle checka in och komma till rätt fil innan man körde ombord. Effektiv och bra personal. Kort och gott, det blev en bra paus i resandet med en behaglig överfart.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resan"

  Resan var OK

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Recension av resa tor Rotterdam Hull"

  Resan fungerade mycket bra. Hytten var bättre än förväntat. Servicen på restaurang Brasserie var excellent. Vi fick mycket bra bord och service. Vi åker gärna flera gånger med färjan.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Belgien