COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Belgien

Det flerspråkiga nordeuropeiska landet Belgien har en kulturell mångfald som motsäger dess tråkiga rykte bland resenärer.

Med två stora språkgrupper, är befolkningen i Belgien delad mellan nederlännigar som talar flamländska i norr och de franska talande i Vallonien i söder. Det finns också några fickor av tysktalande som bor i öster mot den tyska gränsen.

De 3 huvud regionerna i Belgien är visuellt mycket annorlunda också. Flandern eller regionen Flandern omfattar norra delen av landet och inkluderar städerna Antwerpen, Gent, Leuven och Brygge, medan regionen Vallonien täcker södra delen med sina största städer Charleroi, Liège, Namur och Mons. Huvudstaden Bryssel markerar mötet av det två.

Färjorna ansluter norra England med Belgien och erbjuder ett bra sätt att komma fram till kontinenten från norra England med minimal bilkörning. Korsningar sker året runt och drivs av moderna kryssningsfärjor. Färjeöverfarter från södra England (vanligtvis till Oostende) är ofta återupplivade men ingenting permanent finns för tillfället.

Om du reser från England, särskilt från södra delen, kan det vara mer bekvämt att resa till Belgien genom att resa till en hamn i Frankrike eller Holland.

Populära färjerederier

Belgien recension

 • "Mixad upplevelse"

  Vi hytt var väldigt ren på både utsidan och insidan. Mattorna var också rena. Hyttan var väldigt bekväm och den hade vad man behövde. I med att alla passagerare var i tid och allting gick så smidigt att stiga på färjan så avgick färjan redan 30 min innan avgång - väldigt smidigt och bra! Personalen var trevliga och proffsiga. Men kanske inte kan förvänta sig en bästa maten ombord på en färjan, i alla fall inte som på torra land. Men den hade väl kunnat vara ok - vilket den inte alls var. Maten var kall och smaklös. Äpplepajen var också kall och tråkig. Det var även dyrt för vi betalade 48 euros för två personer. Inte ok. Så förutom den dåliga maten så var det en bra upplevelse (så länge du tar med dig din egen mat!). Annras var allting bra.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "hull zeebrugge"

  Brilliant resa. Det tog sådan tid att få gå av färjan när man var fotpassagerare. Vilket skämt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "bra service"

  Nu när vi är en familj på fem , försöker vi att få en Club Class Five Berth ( jag tror det finns också fem kojplatser utan beslag Club klass , men vi har aldrig provat dem ) .

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Vilken start på en 6 mån resa"

  Utmärkt service från hull till Zeebrugge över natten med hytt. Bäst att boka en hytt med fönster om du har lite klastrofobi som jag har. Hade mat i Brasserie och vi gick till bion också. Utmärkt alltihopa. Vi ska återvända i november.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Belgien