COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Belgien

Det flerspråkiga nordeuropeiska landet Belgien har en kulturell mångfald som motsäger dess tråkiga rykte bland resenärer.

Med två stora språkgrupper, är befolkningen i Belgien delad mellan nederlännigar som talar flamländska i norr och de franska talande i Vallonien i söder. Det finns också några fickor av tysktalande som bor i öster mot den tyska gränsen.

De 3 huvud regionerna i Belgien är visuellt mycket annorlunda också. Flandern eller regionen Flandern omfattar norra delen av landet och inkluderar städerna Antwerpen, Gent, Leuven och Brygge, medan regionen Vallonien täcker södra delen med sina största städer Charleroi, Liège, Namur och Mons. Huvudstaden Bryssel markerar mötet av det två.

Färjorna ansluter norra England med Belgien och erbjuder ett bra sätt att komma fram till kontinenten från norra England med minimal bilkörning. Korsningar sker året runt och drivs av moderna kryssningsfärjor. Färjeöverfarter från södra England (vanligtvis till Oostende) är ofta återupplivade men ingenting permanent finns för tillfället.

Om du reser från England, särskilt från södra delen, kan det vara mer bekvämt att resa till Belgien genom att resa till en hamn i Frankrike eller Holland.

Populära färjerederier

  • 7 avgångar per vecka 13 tim 15 min
  • Få pris

Belgien recension

 • "Känslan av Storbritannien"

  Jag åker regelbundet mellan UK och Frankrike och tog möjligheten att resa med P&O nya färjan The Spirit of Britain kort efter den började trafikera. Det är en enorm modern och snabb färja och vid ett tillfälle när färjan befann sig i en kanal den borstade bort vågorna undan utan någon märkbar rörelse , något som inte alltid är fallet med de mindre, äldre färjorna på denna rutten. Ombord faciliteter och catering var utmärkta med vänlig och hjälpsam personal, ombordstigning var snabb och effektiv på grund av flera ramper för lossning och lasting.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fast Ferry till Frankrike"

  Jag reste utan bil för att hälsa på några vänner i augusti . Det här var mitt intryck av LD Lines färjan: det var inte mycket att välja på när det gäller maten men den var ok- Färjan var ren, speciellt toaletterna – stor bonus- bartendern visste hur man skulle hälla ett öl (eller tre). Men vad dyrt det var!- Vi steg ombord och avgangen var i tid och vi var bara några minuter försenade. Jag skulle definitivt göra om det!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "special erbjudande"

  Vi hade haft bra hytt rekomendationer, vi hade var egen mat . Man kan köpa billig alkohol på färjan, rimliga priser i baren. Ta med dig koppar och vattenkokare mm. Burges ar fantastisk! En mini Venedig.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Jättebra resa söndagen den 18 spetember 2011"

  Som en del av 1000 mil välgörenhet cykeltur från Suffolk till södra Frankrike , jag och 2 av mina kompisar tog en färja från Dover till Calais med tillgång till en privat lounge och restaurang. Vi tog 9:40 färjan som passade perfekt med vår plan. Ombordstigningen var mycket smidig och snabb , färjan var punktlig och restaurang en och lounge erbjöd en uppmärksam service och en fantastisk engelsk frukost. Efter att jag har rest genom tunnel n tidigare, måste jag säga att det är definitivt ett bättre sätt att resa på! Nick Mills

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Belgien