COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Bar - Bari är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Montenegro till Italien

Rederier som åker mellan Bar och Bari

    • 1 Sailing Weekly 11 hr
    • Get price

Färja från Bar till Bari

Bar Bari-rutten går mellan Montenegro och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Jadrolinija. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 11 timmar.

Färjetrafiken på Bar Bari-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Bar

Bar är en kuststad i södra Montenegro och en stor hamnstad. Ett av de äldsta monumenten i området och den äldsta kristna religiösa byggnaden i Montenegro är i Bar Triconchkyrkan, som är från 500-talet, vars kvarlevor finns i stadens centrum. Det är här som "Krönikan om prästen av Duklja" ("Ljetopis popa Dukljanina") skapades under den senare halvan av 1100-talet. Det är regionens viktigaste medeltidslitteratur- och historieverk. Förutom att vara Montenegros huvudhamn, så är Bar med omnejd också en stor turistdestination. Idag är Bar en modern stad, nästan helt byggd efter andra världskriget, med moderna byggnader, vida boulevarder och gott om parkeringsplatser.

Montenegro ligger i sydöstra Europa och har kust mot adriatiska havet i sydväst och gränsar till Kroatien i väst, Bosnien Herzegovina i nordväst, Serbien i nordöst, Kosovo i öst och Albanien i sydöst.

Färjor från Bar seglar vanligtvis till Bari i Italien.


Guide till Bari

Bari är en stor hamnstad belägen vid Adriatiska kusten och är huvudstad i den italienska regionen Apulien. Staden är inte ett stort turistmål, men den har några sevärdheter och har ett bra läge för att utforska en attraktiv del av Italien. Baris historiska centrum ligger på en udde når in i Adriatiska havet. Detta område har byggts på i årtusenden, men de flesta av arkeologi är begravd under klustret av smala gränder som utgör Vecchia Bari. Kvartalet är känd för att vara förvirrande och besökarna kommer säkert att förlora sin känsla av riktning. Mellan hjärtat av Gamla stan och havet finns Baris mest berömda kyrka, den romanska Basilica di San Nicola. Det är tillägnad St Nicholas och byggdes för att hysa hans kvarlevor, som fortfarande ligger i kryptanen. Detta är en viktig religiös destination och det finns ett kapell i kryptan tillägnad ortodoxa pilgrimer. I huvuddelen av kyrkan finns flera anmärkningsvärda sevärdheter inklusive en utstuderat sten baldakin över altaret och en marmors biskopsstol, känd som Cattedra di Elia, daterad till omkring 1100-talet.

Från hamnen i Bari avgår färjormot Durres, Igoumenista, Kefalonia, Korfu, Patras, Kotor och Dubrovnik.