COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Baja California Sur

Baja California Sur, eller "södra lägre Kaliforien", är en liten stat i nordvästra Mexico, värd för en uppställning av anmärknigsvärt vildliv och varierande landskap.

Fastän det är den näst minsta, är den faktist den längsta staten med över 2000km av en fantasisk kustlinje. Bergiga landskapet stiger upp över stora kust-slätter, med några områden som inte sätt regn i årtionden.

Med Stilla havet i väst och Kariforniaviken i öst, är färska skaldjur framträdande. En local favorit är panerade och stekta musslor åtföljd med färsk tortilla. Man hittar också manta rocka på menyn, en lokal delikatess.

Man ska se till att man prövar några av de lokala frukterna, den mest populära är papaya, dadlar, guava och pitahaya.

Största staden samt huvudstaden, La Paz är en knäpp och kosmopolitisk kuststad med många butiker, restauranger och barer. Man ska vara säker på att ordna en dagsresa till Espiritu Santo, som är en UNESCO väldsarv plats. Dess samling av 244 små öar och vackra klippor i djupt vatten gör det idealt för kajakpaddlings turer.

Land's End, kanske det mest magnifika kännetecknet, hittas i Cabo san Lucas på statens mest södra del. Bara en kort båt resa ifrån, detta är ett pittoreskt landmärke innefattande naturliga bågar och ojämna stenar, följd av sjölejon och pelikaner.

Cabo san Lucas är också hem för många bra stränder. Playa Medano är idealt för att ta in solen och jet-skiing, medan Playa Solmar är väldigt vackert men har farliga tidvatten.

La Paz erbjuder enda porten. Det finns rutter som tar en över Kaliforniaviken till Topolobampo och Mazatlan med 7 respektive 3 resor per vecka. Den senare är längre söderut med en seglingstid på 18 timmar, medan Topolobampo är endast 7 timmar ifrån.

Baja Ferries erbjuder två fartyg för resan. California Star håller 100 bilar och 900 passagerare medan La Paz Star bär 200. Båda färjorna är bekväma med luftkonditionering, restauranger, barer och kafeterior.

Populära färjerederier

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Baja California Sur