Färja från Andros till Karystos

Andros Karystos-rutten går mellan Kykladerna och Grekland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, SeaJets. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 40 minuter.

Färjetrafiken på Andros Karystos-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Andros och Karystos

  • SeaJets
    • 1 avgång(ar) per vecka 40 min
    • Få pris

Guide till Andros

Andros är den nordligaste av de grekiska cykladöarna och ligger ca 10 km sydost om Euboea, och 3 km norr om Tinos. Ön är 40 km lång och 16 km bred vid den bredaste punkten. Ytan är mestadels bergig, men med många välvattnade och fruktbara dalar. De största städerna är Andros, Gávrio, Bátsi och Órmos Korthíou. Ön är känd för källan Sariza vid Apoikia där vattnet kommer ut från ett lejonhuvud. Palaeopolis, den gamla huvudstaden, byggdes in i en brant sluttning, och dess hamns vågbrytare kan fortfarande ses under vattnet.

Andros har förbindelser till hamnen i Piraeus och Rafina och också till de andra cykladöarna Ios, Santorini, Kimolos, Naxos, Anafi och Amorgos. Det finns också förbindelser till Kreta, Rhodos, Tolvöarna och östra Egeiska öarna. Det går att åka med vanlig färja eller höghastighetsfärja. Med vanlig färja tar resan mellan 1,5-3,5 tim eller 1,5 tim med höghastighetsfärja. Restiden beror på hur många ställen färjan stannar vid på vägen.