COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Ancona - Stari Grad är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Hvar

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Ancona och Stari Grad

    • 1 Sailing Weekly 14 hr 15 min
    • Get price

Färja från Ancona till Stari Grad

Ancona Stari Grad-rutten går mellan Italien och Hvar. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Jadrolinija. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 14 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Ancona Stari Grad-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Ancona

Staden Ancona är belägen i Marcheregionen i centrala Italien och ca 280 km nordöst om Rom. Staden ligger vid adriatiska havet mellan två höjdpunkter vid udden av Monte Conero, Monte Astagno och Monte Guasco. Stadens hamn är en av huvudhamnarna i adriatiska havet, speciellt för passagerartrafik. En av huvudattraktionerna i staden är Ancona Katedralen som är dedikerad till Judas Cyriacus. Katedralen invigdes i början av 1000-talet och var färdigbyggd 1189. Katedralen har en kupol över mittendelen som gjordes om något av Margaritone d'Arezzo år 1270. Fasaden har en gotisk port, som tillskrevs Giorgio da Coma år 1228, som skulle ha haft ett sidovalv på bägge sidor.

Hamnen i Ancona har avgångar med färjor till flera länder i adriatiska havet såsom Grekland, Turkiet, Kroatien, Albanien och Montenegro. Hamnen tar årligen emot över en miljon passagerare. Destinationer som går att åka till är bl.a. Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras och Igoumenitsa. Vid hamnen finns café, butik och toaletter. Parkering finns, både lång- och korttidsparkering. Det finns också handikapparkering.


Guide till Stari Grad

Stari Grad fungerar som en populär inkörsport till Paklenica nationalpark och ligger cirka 45 km norr öster om Zadar som är knappt en timme bort och nås genom att ta vägen till Rijeka. Stari Grad är en stad belägen på den norra sidan av ön Hvar i Dalmatien i Kroatien och ligger i slutet av en lång skyddad vik och anses vara en av de äldsta städerna i Europa. Bussar gör att staden är lätt att nå i centrum liksom utanför Hotel Alan på Dr Franje Tudmana. Många människor kommer till Stari Grad för att dra nytta av de rikliga campingplatser där, särskilt eftersom den intilliggande nationalparken inte tillåter camping.

En promenad genom Stari Grad centrum på smala gator och genom små torg framkallar en känsla av det förflutna. Den mest framstående byggnaden i Stari Grad är Tvrdalj en stor och väl bevarad befäst borg gång tillhör den noterade kroatiska poeten Petar Hektorovic. Lägg märke till latin och kroatiska inskriptioner i väggarna och statyn av Petar Hektorovic framför slottet.

Från stadens hamn, färjetrafik fungerar till Pescara Ancona Rijeka Korcula Dubrovnik och Mljet.