COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Alderney - Dielette är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Alderney till Frankrike

Rederier som åker mellan Alderney och Dielette

    • 1 Sailing Weekly 55 min
    • Get price

Färja från Alderney till Dielette

Alderney Dielette-rutten går mellan Alderney och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Manche Iles Express. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 55 minuter.

Färjetrafiken på Alderney Dielette-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Alderney

Alderney är den nordligaste av Kanalöarna och är en del av Bailwich of Guernsey som är under besittning av den brittiska kronan. Ön är ca 5 km lång och 2,5 km bred och ligger ca 16 km väster om La Hague på halvön Cotentin i Normandie, Frankrike, och ca 32 km nordöst om Guernsay och 96.5 km från den brittiska kusten.

Den största staden refereras till som 'St Anne's' och har en imponerande kyrka och en huvudgata med ojämn kullersten. Det finns grundskola, postkontor, hotel, restauranger, bank och butiker. Andra byar på ön är Braye, Crabby, Longis, Mannez och Newtown.

Färjor seglar regelbundet mellan ön och Frankrike, och till de andra kanalöarna. En höghastighetsfärja från rederiet Manche Iles Express traffikerar under sommaren till Diéette i Flamanville, Frankrike och St Peter Port, Guernsey. Veckovis överfarter, traffikeras av Alderney Shipping till Poole och St Peter Port. En liten färja för 12 passagerare traffikerar dagligen till Cherbourg, Sark och St Peter Port.


Guide till Dielette

Den normandiska hamnen Dielette är belägen i nordvästra Frankrike och ligger på engelska kanalens kust. Staden ligger cirka 315 km ifrån Paris och 75 km från Saint-Lo, och är hamnen för färjetrafik till Guernsey och Alderney, två öar som ingår i Kanalöarna. Staden ligger i ett sömnigt normandiskt jordbruksland - land av cider, calvados och Camembert - och har en liten hamn som utvecklats under de senaste åren till en livlig hamn.

Haute-Normandie (Haute-Normandie) består av de franska departementen Seine-Maritime och Eure, och Basse Normandie (Basse-Normandie) i departementen Orne, Calvados och Manche. Den tidigare provinsen Normandie bestod av dagens Övre och Basse Normandie, samt små områden som numera är en del av departementen Eure-et-Loir, Mayenne och Sarthe. Namnet härstammar från avvecklingen av territoriet av vikingar ("nordmännen") från år 900, och bekräftas av fördrag i år 1000. Ett och en halvt sekel efter den normandiska erövringen av England år 1066-talet blev Normandie och England förenade genom normanska och franska härskare.

Under sommaren finns det en snabbgående passagerarfärja som manövreras från Dialette till Alderney och Guernsey från Manche Iles Express.