Alicante till Algiers färja

Alicante Algiers rutten ansluter Spanien med Algeriet. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Algerie Ferries. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 10 timmar.

Alicante Algiers seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Alicante till Algiers färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Spanien till Algeriet sida.

Alicante - Algiers färjerederier

  • Algerie Ferries
    • 1 Avgång per vecka 10 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Alicante Algiers

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Alicante Algiers är en bil och 2 passagerare.

Alicante guide

Alicante är huvudstad i provinsen Alicante i den södra delen av regionen Valencia i Spanien. Alicante grundades 324 f.Kr. av grekerna, som döpte den Akra Leuke (Vit Peak). I 201 f.Kr. erövrades den av romarna som kallade det Lucentum, och Hannibal sägs ha lossas sina berömda krigselefanter här. Mellan 718 och 1249 var staden styrd av morerna. År 1265 var det retaken av Alfonso X av Kastilien som införlivas i kungadömet Kastilien.
År 1304 var det införlivas i kungadömet Valencia i Aragonien kronan. Staden belägrades av fransmännen 1709 och 1812, och senare av federalisterna i Cartagena i 1873. I det spanska inbördeskriget blev Alicante bombades av italienska flygplan och var en av de sista städerna att falla till Franco. I Alicante var FALANGIST José Antonio Primo de Rivera som avrättades i november 1936. Under 1982 och 1997 kraftiga regn orsakat svåra översvämningar och en viss förlust av liv.