Färja från Ystad till Swinemynde

Ystad Swinemynde-rutten går mellan Sverige och Polen och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Polferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per dag med en restid på runt 6 timmar 5 minuter när Unity Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 30 min.

Det finns totalt 35 linjer att välja på vecka om du vill åka Ystad Swinemynde-rutten mellan Sverige och Polen. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Ystad och Swinemynde

 • Polferries
  • Avgår 3 gånger per dag 6 tim 5 min
  • Få pris
 • Unity Line
  • 14 avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Ystad Swinemynde

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Ystad Swinemynde-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Ystad till Swinemynde

 • "Semester i Polen"

  Vi, min hustru, hunden Sisi och jag upplevde resan med Unity Line som mycket bra, trevlig och rent med fin mat och service med mycket trevligt och hjälpsam personal. Vi kan rekommendera denna rederi!

  'Hans' reste Ystad Swinemynde med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Polonia!"

  Resan gick helt enligt planerna, en väl kyld Tyskie i baren, sedan en skön sömn i en 2-bäddshytt, innersida. För att inte tala om den rikligt tilltagna frukosten, innan vi fortsatte vår färd mot Gammalsvenskby, Ukraina.

  'Anonym' reste Ystad Swinemynde med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Polen resa til Chojna jaktrevir"

  Utmärkt bra service. Speciellt tack till receptionen som på ett smidigt, tillmötesgående och och säkert sätt tog hand om förvaringen av våra jaktvapen på båda överfarterna. Kändes tryggt och bra.

  'Thomas' reste Ystad Swinemynde med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  En bra resa till rimligt pris.

  'Johnny' reste Ystad Swinemynde med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Ystad

Ystad är en hamnstad på Skånes sydkust. Staden började som fiskhandelsplats i slutet av 1100-talet då handel med sillfiske blivit populärt utmed den skånska kusten. Första gången staden nämns i offentliga handlingar är år 1244 när kung Erik och hans broder Abel kom på besök. Kort efter kungens besök grundades franciskanerklostret Gråbrödraklostret, som fortfarande går att besöka. På 1200-talet byggdes även Sankta Maria Kyrka. Båda byggnaderna är starkt påverkade av gotisk Hansaarkitektur och är bland de bästa exemplen på tegelgotik som finns bevarade i Sverige. På 1300-talet gick Ystad med i det tyska handelssamfundet Hansan.
Idag är Ystad en viktig hamnstad och administrativt centrum. Som turistattraktion är staden även förknippad med den fiktiva kriminalkommissarien Kurt Wallander, huvudpersonen i Henning Mankells romaner som utspelar sig i Ystad med omnejd.

Från hamnen kan man ta färjan till den danska ön Bornholm och till Swinoujscie (tidigare Swinemünde) i Polen.

Guide till Swinemynde

Swinoujscie, även känt i Sverige och Tyskland som Swinemünde, ligger i nordvästra Polen där floden Swina mynnar ut i Östersjön. Staden består av 44 öar varav endast tre är befolkade, Usedom, Karsibor, samt Polens största ö Wolin. Runt 80% av invånarna bor på den polska delen av Usedom (ön är delad mellan Polen och Tyskland). Staden angränsar till Oderlagunen, Östersjön och Tyskland och täcker en yta om 200 kvadratkilometer. Från Swinoujscie är det 150 km till Danmark, 175 km till Sverige och 160 till Berlin. Väl värd ett besök är den historiska fyren på ön Wolin som ger en fantastisk utsikt över staden. Den byggdes 1858 och är med sina 68 meter Östersjöns högsta fyr.

Här finns även Polens största och modernaste färjeterminal med regelbundna avgångar till destinationer i Danmark och Sverige.