Bornholm

Färjor till Bornholm

Bornholm är en dansk ö i Östersjön, med den danska fastlandet i väster, Sverige i norr, och Polen och Tyskland i söder.

Ön består av dramatiska klippformationer som sluttar ner till magiska stranden skogarna i norr och sandstränder i söder.

Färjeöverfarter till Bornholm går frekvent året runt och åker från Danmark, Sverige och Tyskland och alla tjänster tar kaj i hamnen i Rønne som också är öns största stad.

Bornholm har en tradition av att välkomna turister och besökare eftersom det har länge varit ett semestermål för danskarna själva. Nu lockadar ön besökare från längre bort för att njuta av dess mycket beröm restauranger, breda svepande stränder och fiskebyar med röda tak.

Ön erbjuder ett brett urval av olika naturliga nöjen; öster om ön ligger Paradisbakkerne (kullar av paradiset) som erbjuder kors-korsningar av vägar så att man kan vandra och utforskar denna typiska danska landsbygden; Här kan man också uppleva den tidiga början av öns boning genom att ta en promenad till Gamleborg, en järnålderns fästning som kännetecknas av att vara en av Danmarks äldsta byggnader. På västkusten finns Helligdomskipperne (Sanctuary Rocks); Här kan man ta kustvägen förbi spektakulära klippformationer, genom vilda naturskogar, och vidare till Danmarks högsta vattenfall.

Lӓs mer Läs mindre

Rutter och hamnar i Bornholm