Ystad till Rönne färja

Ystad Rönne rutten ansluter Sverige med Bornholm. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, BornholmerFærgen. Det finns överfarter upp till 10 gånger dag med en resetid från ca 1 timme 20 minuter.

Ystad Rönne seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Ystad - Rönne färjerederier

  • BornholmerFærgen
    • 10 Avgångar per dag 1 timme 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ystad Rönne

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ystad Rönne är en bil och 2 passagerare.

Ystad guide

Ystad är en stad och hamn i Skåne län i södra Sverige. Staden kan spåra sitt ursprung tillbaka till 1100-talet då fiskefamiljer bosatte sig vid mynningen av floden Vassa då sillfiske blev den viktigaste källan till handel. Ystad nämndes inte igen i handlingarna förrän 1244, i en notering av kung Eriks besök i staden med sin bror Abel. Ett franciskanerkloster, Gråbrödraklostret, grundades 1267, och Ystad gick med i Hansan på 1400-talet. Staden har också en extra stor medeltida kyrka, Mariakyrkan. Båda är starkt påverkad av gotisk Hansaarkitektur och är bland de bästa exemplen i Sverige för tegelgotik. Idag har staden blivit en hektisk färjeterminal, lokalt administrativt centrum och turistattraktion. Det är förknippad med den fiktiva detektiven Kurt Wallander, vars berättelser, av Henning Mankell, främst ligger i Ystad och omgivande samhällen.

Stadens hamn har tjänster till danska ön Bornholm och till Swinoujscie (tidigare Swinemünde), i Polen.

Rönne guide

Ligger på ön Bornholm, även känd som "Pearl i Östersjön", är Ronne officiellt en del av Danmark, även om det är i närmare Sverige, Polen och Tyskland och kombinerar kulturens utveckling i hela Östersjöregionen. Känd för sina ultrafina vita sandstränder och vackra landskap, är Ronne den perfekta platsen att koppla av och njuta av en långsammare takt. De äldre delarna av staden har lockat turister i årtionden. Två gator av särskilt intresse är Laksegade och Storegade, som innehåller många historiska hus som en gång var hem och handelsbyggnader av köpmän och adelsmän. Kända landmärken inkluderar Bornholms museet, Försvarsmuseum (Forsvarsmuseet), St Nicolas kyrka, den Smedegårds ridskola i den södra delen av staden, och fyren, som byggdes 1880. De flesta av staden är inom en kort promenad men besökare kan också hyra en cykel för dagen för att utforska hela ön.

Ronne är ansluten till resten av Danmark och till omvärlden genom färjetrafik till Køge, Ystad, Sassnitz och Swinoujscie. Det finns också en hög hastighet katamaran länk till Ystad som ansluter till en direkt tågförbindelse mellan Ystad och Köpenhamn.