Färja från Pozzuoli till Casamicciola Terme

Pozzuoli Casamicciola Terme-rutten går mellan Italien och Neapelbukten. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Medmar. Färjor avgår upp till 56 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme.

Färjetrafiken på Pozzuoli Casamicciola Terme-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Pozzuoli och Casamicciola Terme

  • Medmar
    • Avgår 8 gånger per dag 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Pozzuoli Casamicciola Terme

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Pozzuoli Casamicciola Terme-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Pozzuoli

Pozzuoli är en stad på Phlegreanhalvön och är belägen i provinsen Neapel i den italienska regionen Kampanien. Pozzuoli har varit väldigt viktig under grekisk och romersk tid, och dess historia är fortfarande synlig i varje hörn av staden. Denna stad är också känd för det märkliga fenomenet som kallas bradyseism: vulkanisk aktivitet, som drivs av trycket från underjordiska gaser, som gör att staden stiger och faller i förhållande till havsnivån.

En av de största attraktionerna i staden är Macellum Pozzuoli som var marknadsbyggandet av den romerska kolonin Pozzuoli. När den först grävdes ut på 1800-talet upptäcktes en staty av Serapis som ledde till att byggnaden feltolkades som stadens Serapeion eller Serapistemplet. Strandpromenaden är en av de mest besökta platserna i staden alla tider på dygnet och är centrum för det Flegreiska nattlivet. På strandpromenaden hittar du barer, restauranger, pizzerior, glassbarer och de coolaste klubbarna i stan.

Från stadens hamn går färjetrafik till Ischia, Casamicciola och Procida.

Guide till Casamicciola Terme

Casamicciola är beläget på den norra kusten av ön Ischia, som är en ö av vulkaniskt ursprung i Italiens region Kampanien, i den norra änden av Neapelbukten. Ön är lätt att nå med färjor och flygbåtar från Neapel. Förutom sandstränder och blått hav, har ön också naturliga varma källor och spakomplex runt dessa är en annan stor semester attraktion. De varma källorna och öns naturliga skönhet gör Ischia ett populärt resmål för tyska turister i synnerhet, och många skyltar och meddelanden runt ön använder tyska som andraspråk. De flesta besökare åker till norra kust städerna Ischia Porto, Ischia Ponte, Casamicciola Terme, Forio och Lacco Ameno. Av dessa har Ischia Porto har de bästa barerna, Casamicciola den värsta trafiken och Ischia Ponte och Lacco Ameno mest överklagande.

Bärplansbåtar och färjor ta dig fram och tillbaka till fastlandet Italien i Neapel från den vackra hamnen i Casamicciola