COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Pozzuoli - Casamicciola Terme är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Pozzuoli till Casamicciola Terme färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Neapelbukten

Rederier som åker mellan Pozzuoli och Casamicciola Terme

    • 16 Sailings Weekly 1 hour
    • Get price
    • 7 Sailings Weekly 1 hour 10 min
    • Get price

Färja från Pozzuoli till Casamicciola Terme

Pozzuoli Casamicciola Terme-rutten går mellan Italien och Neapelbukten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Medmar trafikerar den här sträckan upp till 16 gånger per vecka med en restid på runt 1 hour när Caremar servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 10 minuter.

Det finns totalt 23 linjer att välja på vecka om du vill åka Pozzuoli Casamicciola Terme-rutten mellan Italien och Neapelbukten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Pozzuoli

Pozzuoli är en stad på Phlegreanhalvön och är belägen i provinsen Neapel i den italienska regionen Kampanien. Pozzuoli har varit väldigt viktig under grekisk och romersk tid, och dess historia är fortfarande synlig i varje hörn av staden. Denna stad är också känd för det märkliga fenomenet som kallas bradyseism: vulkanisk aktivitet, som drivs av trycket från underjordiska gaser, som gör att staden stiger och faller i förhållande till havsnivån.

En av de största attraktionerna i staden är Macellum Pozzuoli som var marknadsbyggandet av den romerska kolonin Pozzuoli. När den först grävdes ut på 1800-talet upptäcktes en staty av Serapis som ledde till att byggnaden feltolkades som stadens Serapeion eller Serapistemplet. Strandpromenaden är en av de mest besökta platserna i staden alla tider på dygnet och är centrum för det Flegreiska nattlivet. På strandpromenaden hittar du barer, restauranger, pizzerior, glassbarer och de coolaste klubbarna i stan.

Från stadens hamn går färjetrafik till Ischia, Casamicciola och Procida.


Guide till Casamicciola Terme

Casamicciola är beläget på den norra kusten av ön Ischia, som är en ö av vulkaniskt ursprung i Italiens region Kampanien, i den norra änden av Neapelbukten. Ön är lätt att nå med färjor och flygbåtar från Neapel. Förutom sandstränder och blått hav, har ön också naturliga varma källor och spakomplex runt dessa är en annan stor semester attraktion. De varma källorna och öns naturliga skönhet gör Ischia ett populärt resmål för tyska turister i synnerhet, och många skyltar och meddelanden runt ön använder tyska som andraspråk. De flesta besökare åker till norra kust städerna Ischia Porto, Ischia Ponte, Casamicciola Terme, Forio och Lacco Ameno. Av dessa har Ischia Porto har de bästa barerna, Casamicciola den värsta trafiken och Ischia Ponte och Lacco Ameno mest överklagande.

Bärplansbåtar och färjor ta dig fram och tillbaka till fastlandet Italien i Neapel från den vackra hamnen i Casamicciola