Stockholm till Helsingfors färja

Stockholm Helsingfors rutten ansluter Sverige med Finland och körs för tillfället av 3 rederier. Tallink Silja kör upp till 7 gånger vecka, Viking Line 7 gånger per vecka & St Peter Line kör upp till 1 gånger vecka.

Det är kombinerat 15 överfarter vecka på Stockholm Helsingfors överfarten mellan Sverige och Finland och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Stockholm till Helsingfors färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Finland sida.

Stockholm - Helsingfors färjerederier

 • Tallink Silja
  • 7 Avgångar per vecka 16 tim 10 min
  • Få pris
 • Viking Line
  • 7 Avgångar per vecka 16 tim 40 min
  • Få pris
 • St Peter Line
  • 1 Avgång per vecka 18 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Stockholm Helsingfors

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Stockholm Helsingfors är en bil och 2 passagerare.

Stockholm Helsingfors färja recensioner

 • "Mycket kvalitet för pengerna"

  + Oerhört bra måltid i Restaurant Grillen - Fantastisk Pianist i Winebar!! Bättre än Diana Krall!! - Otroligt bra Jazzorkester (som att lyssna på Count Basie live), väldig bra lugar, med fri prosecco och softdrinks, TV, bra säng och komfortabel dusj! Bra inriktning och atmosfär på hela båten. - Dåligsta interval i Europa mellan senaste check-in-tid för biler och körning om bord, nästan 90 minuter! Oacceptabelt!

  'Ulrich' reste Stockholm Helsingfors med Viking Line på Gabriella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "På väg till Savonlinna"

  Vi hade en fantastisk överfart från Stockholm, lugnt vatten, vacker solnedgång och jättegod mat i a la carte restaurangen. En lugn och tyst natt gav god sömn och frukosten i stora matsalen var riklig, men en aning stökig. På hemresan 2 dagar senare var det svårt att få något att äta: inga reservationer togs emot i restaurangen och långa och långsamma köer till övriga matställen gjorde oss besvikna. Färjan kändes överfull av resenärer, personalen var oengagerad och synbart trötta på gästerna och det var allmänt stökigt i korridorerna innan folk kommit på plats i hytterna och blivit utspisade. Trots det var vi nöjda med resan och anser att vi fick valuta för pengarna.

  'Ann-Inger' reste Stockholm Helsingfors med Viking Line på Gabriella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Silja Serenade/ Symphony"

  En mycket angenäm resa på Silja Serenade och Silja Symphonie! Underhållning, shopping och mat. Allt till belåtenhet!

  'Anonym' reste Stockholm Helsingfors med Tallink Silja på Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Resan var fantastisk. Det fanns mycket att göra och det fanns mycket att underhålla barnen med under hela kvällen.

  'Stephen' reste Stockholm Helsingfors med Tallink Silja på Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre

Stockholm guide

Stockholm är Sveriges huvudstad och är utspridd över 14 öar i sydöstra Sverige vid Mälaren, Stockholms skärgård och Östersjön. Förutom att vara Sveriges huvudstad är Stockholm hem för många nationella kulturinstitutioner. Stockholmsregionen är hem för tre av Sveriges Unescos världsarv - platser som bedöms som ovärderliga platser som tillhör hela mänskligheten: Drottningholms slott, Skogskyrkogården (Skogskyrkogården) och Birka. År 1998 var Stockholm Europas kulturhuvudstad. Stockholm är också en av de mest museitäta städer i världen med omkring 100 museer. Det mest kända är kanske Nationalmuseet, som innehåller Sveriges största samling av konst: 16.000 målningar och 30.000 konsthantverk. Samlingen går tillbaka till Gustav Vasas tid på 1600-talet, och har sedan dess utökats med verk av konstnärer som Rembrandt och Antoine Watteau, samt utgör en huvuddel av Sveriges konstarv.

Stockholms hamn är en av de största hamnarna i Skandinavien. Det är en viktig inkörsport till Sverige och är central för gods och passageraretrafik från Sverige till Finland, Ryssland och Baltikum. Stockholms centrum kan lätt nås till fots och har många restauranger, shopping och affärsfaciliteter för resenärer. Färjetrafik från hamnen avgår till Helsingfors (16 timmars restid), Långnäs, Mariehamn och Åbo i Finland. Det finns också en färja till Tallin i Estland med en rested på omkring 6 timmar.

Helsingfors guide

Helsingfors är Finlands huvudstad, som ligger i södra delen av landet och ligger på stranden av den Finska viken. Det är en kompakt stad - lätt utforskas till fots. Designarkitektur kultur och shopping så alla kan tillgodoses, det finns stora parkområden, skogar, sjöar och kustlinjen med dess många öar. Det största historiska museet i Helsingfors är Finlands nationalmuseum som innehåller en stor samling från förhistorisk tid fram till 21-talet. Museibyggnaden i sig är I en nationalromantisk stil neomedieval slott är en turistattraktion i sig. Andra stora historiska museet i staden är Helsingfors stadsmuseum som introducerar besökare till Helsingfors 500-åriga historia. Helsingfors universitet har också många viktiga museer, bland annat University Museum och Natural History Museum.

Det finns dagliga färjeturer till Helsingfors från Estland, Sverige och Tyskland. Samtliga färjeföretag erbjuder även möjlighet att ta en bil med dig. Helsingfors kan nås med färja också från Ryssland och Polen.