Kapellskär till Nådendal färja

Kapellskär Nådendal rutten ansluter Sverige med Finland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Finnlines. Det finns överfarter upp till 17 gånger vecka med en resetid från ca 8 timmar 40 minuter.

Kapellskär Nådendal seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Kapellskär till Nådendal färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Finland sida.

Kapellskär - Nådendal färjerederier

 • Finnlines
  • 17 Avgångar per vecka 8 tim 40 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Kapellskär Nådendal

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Kapellskär Nådendal är en bil och 2 passagerare.

Kapellskär Nådendal färja recensioner

 • "nöjd!!"

  Vi är mycket nöjd med vår resa med färjan. Rent och snyggt. God mat. Lugnt och bra i hytten . Vi tackar och kommer säkert igen.

  'Maj-Britt' reste Kapellskär Nådendal med Finnlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Med husbil till Finland"

  Att åka med er innebar hakva priset jämfört med andra alternativ. Att det dessutom gick att få el på överfarten är extra bonus. Bäst av allt var att både brunch och middag ingick i biljetten. Tack!

  'Kenneth' reste Kapellskär Nådendal med Finnlines

  Lӓs mer Läs mindre

Kapellskär guide

Kapellskär är en stad och hamn ligger runt 90 km norr om Stockholm i Sverige.

Staden ligger på Östersjöns kust och är betjänad av en reguljär passagerarfärjelinje till Mariehamn, Nådendal och Paldiski. Kapellskär är den nordligaste hamnen av "hamnarna i Stockholm" och är en av Sveriges största ro-ro-portar och viktigt för både passagerare och gods till / från Stockholm / Mälardalen, Finland, Norge, Ryssland och Baltikum. Hamnen har en mycket kort inseglingsväg vilket gör de mycket attraktiv för snabba turer och vändningar till Finland, Estland och Åland. Incheckningen stänger 1 timme före avgång.

Staden ligger i Norrtälje kommun som är en kommun i Stockholms län i östra Mellansverige. Det är den största och nordligaste kommunen i Stockholms län och skapades 1971 genom sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor som bara bebos sommartid. Detta beror på dess geografiska läge vid Stockholms skärgård, vilket gör den populär bland stockholmare och turister.

Nådendal guide

Den finska staden Nådendal är beläget i sydvästra delen av landet och är ett viktigt turistmål. Staden omfattar en yta på 311,50 kvm. Km och de flesta av detta område ligger på öarna även om majoriteten av befolkningen bor på fastlandet. De flesta av öarna är täckta med skog och jordbruksmark medan fastlandet består huvudsakligen av bostadsområden. Det är en av de äldsta städerna i Finland och grundades runt den medeltida Brigittine klostret Vallis gratiae, kyrkan som fortfarande dominerar sin skyline. Stadgan undertecknades av kung Christopher Sveriges dåvarande härskare Finland år 1443. Klostret erhöll handelsrättigheter och andra privilegier och staden runt det började växa. Staden blev också ett viktigt mål för pilgrimsfärd. Namnet Naantali är det finska versionen av det svenska namnet på staden Nådendal. Det svenska namnet gavs som en direkt översättning från det latinska Vallis Gratiae som bokstavligen betyder "The Valley of Grace".