Stockholm till Åbo färja

Stockholm Åbo rutten ansluter Sverige med Finland och körs för tillfället av 2 rederier. Tallink Silja service kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid på runt 10 timmar 30 minuter när Viking Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 10 tim 35 min.

Så det är kombinerat 28 överfarter som erbjuds vecka på Stockholm Åbo rutten mellan Sverige och Finland. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Stockholm till Åbo färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Finland sida.

Stockholm - Åbo färjerederier

 • Tallink Silja
  • 14 Avgångar per vecka 10 tim 30 min
  • Få pris
 • Viking Line
  • 14 Avgångar per vecka 10 tim 35 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Stockholm Åbo

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Stockholm Åbo är en bil och 2 passagerare.

Stockholm Åbo färja recensioner

16
 • "Viking Amorella OK"

  Bra start på konferensresa till Åbo

  'Per Broms' reste Stockholm Åbo med Viking Line på Amorella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Båtresa"

  Reste med er da vi skulle over til Helsinki på hundeutstilling. Den hundetoan var ikke bra.. Ingen av hundene gorde noe i den,det ble nok utenfor men vi tok opp efter oss =)Har aldri hatt lugar så långt uppe,8etg och rätt över discoteket var ikke så göy när man skulle sova och upp tidlig fordi vi skulle köre videre på morgenen.. Ellers var båten fin och vi åt på buffeén som smakte bra =)

  'Marina' reste Stockholm Åbo med Tallink Silja på Baltic Princess

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Viking Grace"

  Resan var trevlig. Hytten var bra. Bra underhållning både för vuxna och barn. Det enda negativa var när man åkte ut från färjan. Onödigt krångligt, vi hamnade på fel fil och åkte fel.

  'Ella' reste Stockholm Åbo med Viking Line på Viking Grace

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Semesterresa till Finland."

  Det var en jättefin resa med sol och lugnt väder samt en enormt fin båt med en förstklassig bufe´. Med andra ord, vi var väldigt nöjda med denna resa med er. M.V.H. Sten-Olof Granström. / Arja-Leena Granström.

  'Sten-olof ' reste Stockholm Åbo med Viking Line på Viking Grace

  Lӓs mer Läs mindre

Stockholm guide

Stockholm är Sveriges huvudstad och är utspridd över 14 öar i sydöstra Sverige vid Mälaren, Stockholms skärgård och Östersjön. Förutom att vara Sveriges huvudstad är Stockholm hem för många nationella kulturinstitutioner. Stockholmsregionen är hem för tre av Sveriges Unescos världsarv - platser som bedöms som ovärderliga platser som tillhör hela mänskligheten: Drottningholms slott, Skogskyrkogården (Skogskyrkogården) och Birka. År 1998 var Stockholm Europas kulturhuvudstad. Stockholm är också en av de mest museitäta städer i världen med omkring 100 museer. Det mest kända är kanske Nationalmuseet, som innehåller Sveriges största samling av konst: 16.000 målningar och 30.000 konsthantverk. Samlingen går tillbaka till Gustav Vasas tid på 1600-talet, och har sedan dess utökats med verk av konstnärer som Rembrandt och Antoine Watteau, samt utgör en huvuddel av Sveriges konstarv.

Stockholms hamn är en av de största hamnarna i Skandinavien. Det är en viktig inkörsport till Sverige och är central för gods och passageraretrafik från Sverige till Finland, Ryssland och Baltikum. Stockholms centrum kan lätt nås till fots och har många restauranger, shopping och affärsfaciliteter för resenärer. Färjetrafik från hamnen avgår till Helsingfors (16 timmars restid), Långnäs, Mariehamn och Åbo i Finland. Det finns också en färja till Tallin i Estland med en rested på omkring 6 timmar.

Åbo guide

Den finska staden Åbo är den äldsta staden i Finland och var faktiskt en gång den finska huvudstaden, även om det nu är landets femte största stad. Även om mycket få medeltida sevärdheter finns kvar i Åbo har staden lyckats behålla en stark historisk karaktär och olika arkeologiska utställningar återfinns inom dess museer. Åbos sommarmånader är särskilt livliga och är en bra tid att besöka staden, när folkmassorna tenderar att naturligt samlas runt stranden av Aura å, då de många båtarna ligger förtöjda i hjärtat av staden, och den livliga hamnen. Det centrala torget Salutorget är också ett nav för verksamhet i Åbo och spelar en viktig roll i den lokala turismen och umgänget. Få sevärdheter i staden är mer imponerande och iögonfallande än Åbo slott själv, som ståtar med inte mindre än två fängelsehålor och är från senare delen av 1300-talet. Lika känd är Åbo domkyrka, som rankas bland Finlands mest betydelsefulla kyrkor och innehåller många intressanta kapell.