Nynäshamn till Gdansk färja

Nynäshamn Gdansk rutten ansluter Sverige med Polen. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Polferries. Det finns överfarter upp till 4 gånger vecka med en resetid från ca 18 timmar.

Nynäshamn Gdansk seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta
För mer information besök vår Färjor från Sverige till Polen sida.

Nynäshamn - Gdansk färjerederier

 • Polferries
  • 4 Avgångar per vecka 18 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Nynäshamn Gdansk

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Nynäshamn Gdansk är en bil och 2 passagerare.

Nynäshamn Gdansk färja recensioner

 • "Resa Nynäshamn - Gdansk "

  Maten i restaurangen var utmärk, trevlig personal. Dåligt att det inte fanns eluttag i hytten. Wi- Fi fungerade inte.

  'Kenneth' reste Nynäshamn Gdansk med Polferries

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa för cyklister"

  För oss som gör touring cykling – långdistanscykling är den här färjan ett mycket bra alternativ att snabbt komma ner till kontinenten. Allt fungerade mycket bra och mat och dryck var prisvärd med svenska mått mätt. Menyn med polsk mat var spännande och kul. Ett tips är att boka i god tid om du vill ha sovplats/hytt. Det gjorde inte jag och då får man sova i stolen.

  'Anonym' reste Nynäshamn Gdansk med Polferries på Scandinavia

  Lӓs mer Läs mindre

Nynäshamn guide

Nynäshamn är en stad och hamn i Stockholms län i Sverige. Staden ligger ungefär 60 km söder om Stockholm och är känd för att vara en av de platser på det svenska fastlandet varifrån färjor avgår till Gotland. Staden är ett populärt resmål för semestrande svenskar under sommarmånaderna. Ett hamnparty hålls varje sommar, liksom lokala hantverksmässor. Under dessa händelser finns ett ånglok som går till och från Stockholm. Under sommarmånaderna, är hamnen packad med båtar av alla storlekar och livliga besökare och lokalbefolkning. Det finns ett antal restauranger och butiker i staden som säljer många lokalt tillverkade produkter. Ett bibliotek och en biograf ligger centralt liksom ett begränsat antal butiker som tillgodoser huvudsakligen lokalbefolkningen. Under början av 20-talet, blev Nynäshamn också känd som en kurort, även om de flesta anläggningar stängdes före slutet av första världskriget.

Från hamnen kan färjor tas till Gotland och Gdansk i Polen.

Gdansk guide

Beläget på Östersjökusten, är Gdansk huvudstaden i Pomeranian Vvoidship i Polen. Tillsammans med två andra städer, Sopot och Gdynia, bildar det en storstadsregion som kallas Tricity med en sammanlagd befolkning på 750.000 (Gdansk själv har 456.000 invånare). Medan Gdynia tjänar främst som en hamstad och Sopot som badort, är Gdansk populär bland besökare med sin tusenåriga historia och imponerande arkitektur. Dess Gamla stan lockar nästan lika många människor som det i Krakow eller Warszawa. Förr i staden haft en hög grad av självständighet, som tillsammans med sitt deltagande i Hansan, ledde till stort välstånd. Under dess guldålder, var omsättningen för Gdansk större än för Londons East India Company. Senare perioder i Gdansk historia var komplicerade och ibland dramatiska. Idag är detta maritima Polens huvudstad är ett viktigt kulturellt och akademiskt centrum. Ekonomin utvecklas snabbt och flyttar in i nya områden: den traditionella sjöfart och bärnsten handel sällskap av de petrokemiska, elektronik- och telekomindustrin.

Färjorna trafikerar mellan Gdansk och Nynäshamn, strax söder om Stockholm, med en överfart på ca 18 timmar.