Ystad till Swinoujscie färja

Ystad Swinoujscie rutten ansluter Sverige med Polen och körs för tillfället av 2 rederier. Polferries service kör upp till 13 gånger per vecka med en resetid på runt 6 timmar när Unity Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 30 min.

Så det är kombinerat 27 överfarter som erbjuds vecka på Ystad Swinoujscie rutten mellan Sverige och Polen. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Ystad till Swinoujscie färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Polen sida.

Ystad - Swinoujscie färjerederier

 • Polferries
  • 13 Avgångar per vecka 6 tim
  • Få pris
 • Unity Line
  • 14 Avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Ystad Swinoujscie

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ystad Swinoujscie är en bil och 2 passagerare.

Ystad Swinoujscie färja recensioner

 • "Semester i Polen"

  Vi, min hustru, hunden Sisi och jag upplevde resan med Unity Line som mycket bra, trevlig och rent med fin mat och service med mycket trevligt och hjälpsam personal. Vi kan rekommendera denna rederi!

  'Hans' reste Ystad Swinoujscie med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Polonia!"

  Resan gick helt enligt planerna, en väl kyld Tyskie i baren, sedan en skön sömn i en 2-bäddshytt, innersida. För att inte tala om den rikligt tilltagna frukosten, innan vi fortsatte vår färd mot Gammalsvenskby, Ukraina.

  'Anonym' reste Ystad Swinoujscie med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Polen resa til Chojna jaktrevir"

  Utmärkt bra service. Speciellt tack till receptionen som på ett smidigt, tillmötesgående och och säkert sätt tog hand om förvaringen av våra jaktvapen på båda överfarterna. Kändes tryggt och bra.

  'Thomas' reste Ystad Swinoujscie med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  En bra resa till rimligt pris.

  'Johnny' reste Ystad Swinoujscie med Unity Line

  Lӓs mer Läs mindre

Ystad guide

Ystad är en stad och hamn i Skåne län i södra Sverige. Staden kan spåra sitt ursprung tillbaka till 1100-talet då fiskefamiljer bosatte sig vid mynningen av floden Vassa då sillfiske blev den viktigaste källan till handel. Ystad nämndes inte igen i handlingarna förrän 1244, i en notering av kung Eriks besök i staden med sin bror Abel. Ett franciskanerkloster, Gråbrödraklostret, grundades 1267, och Ystad gick med i Hansan på 1400-talet. Staden har också en extra stor medeltida kyrka, Mariakyrkan. Båda är starkt påverkad av gotisk Hansaarkitektur och är bland de bästa exemplen i Sverige för tegelgotik. Idag har staden blivit en hektisk färjeterminal, lokalt administrativt centrum och turistattraktion. Det är förknippad med den fiktiva detektiven Kurt Wallander, vars berättelser, av Henning Mankell, främst ligger i Ystad och omgivande samhällen.

Stadens hamn har tjänster till danska ön Bornholm och till Swinoujscie (tidigare Swinemünde), i Polen.

Swinoujscie guide

Staden Swinoujscie ligger i nordligaste västra delen av Polen vid mynningen av floden Świna på Östersjön. Det finns 44 öar inom stadens område, men endast tre av dem är befolkade - Wolin som är den största ön i Polen Uznam och Karsibór. Mer än 80% invånare bor på den polska delen av Uznam Island (den större delen av det hör till Tyskland). Gränsar till Szczecin Bay Östersjön och den tyska gränsen Swinoujscie och dess tätort har en yta på cirka 200 kvadratmeter. Km. och är det närmaste polska staden till Danmark (150 km) och Sverige (175 km) medan Berlin är det 160 km bort. Wolin Island är hem för stadens symbol, den historiska fyren som på en höjd av 68 m är den högsta på Östersjökusten. Det genomgick en stor restaurering under 2000 och har sedan dess varit öppen för allmänheten och ger besökarna en underbar utsikt över Swinoujscie och det omgivande området från toppen. Swinoujscie har den största och mest moderna färjeterminalen i Polen med regelbundna förbindelser till destinationer i Danmark och Sverige.