Skopelos Island till Volos färja

Skopelos Island Volos rutten ansluter Skopelos med Grekland och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 11 gånger per vecka med en resetid på runt 2 timmar 45 minuter när Anes Ferries servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 30 min.

Så det är kombinerat 15 överfarter som erbjuds vecka på Skopelos Island Volos rutten mellan Skopelos och Grekland. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Skopelos Island till Volos färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Skopelos till Grekland sida.

Skopelos Island - Volos färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 11 Avgångar per vecka 2 tim 45 min
    • Få pris
  • Anes Ferries
    • 4 Avgångar per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Skopelos Island Volos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Skopelos Island Volos är en bil och 2 passagerare.

Skopelos Island guide

Skopelos är en grekisk ö som ligger i västra Egeiska havet och är en del av Norra Sporadernas ögrupp. Ön ligger öster om Pelionhalvön på det grekiska fastlandet och norr om ön Evia. På en klar dag syns grannön Skiathos tydligt från Skopelos. Den största staden på ön, som också är där öns största hamn finns, kallas också Skopelos och ligger i viken på öns norra kust.

Skopelos är en av de grönaste öarna i Egeiska havet och har ett brett utbud av blommor, träd och buskar. Den lokala vegetationen består huvudsakligen av skogarna i Aleppo Pines, Kermes Oaks, en liten skog av Quercus ilex, Oleo-Ceratonion Maquis, fruktträd och olivlundar. Tallskogar på Skopelos har ersatt ekarter som dominerade i det förflutna. Detta beror på en preferens för tallar, eftersom deras virke används i stor utsträckning för fartygskonstruktion.

Ön trafikeras av bärplansbåtar och färjor från hamnarna i Volos Magnesia och Agios Konstantinos, Fthiotis på grekiska fastlandet som också tillåter anslutningar till och från Alonissos och Skiathos. På sommaren finns det också en färja till och från Kymi på Evia.

Volos guide

Den grekiska staden Volos är inte en gammal stad, men ruinerna i staden och omgivningarna går tillbaka till den tidigaste bosättningen på Balkanhalvön. Moderna Volos grundades på 1900-talet och mycket av staden förstördes av en jordbävning 1955, så de flesta av byggnaderna i staden har byggts om sedan dess. Vattnet är populärt bland lokalbefolkningen och turister, med kaféer och barer som ligger längs kajen. Volos arkeologiska museet har föremål från så långt tillbaka som bronsåldern och det kommunala museet i stadshuset har arbeten av moderna grekiska konstnärer. Också värt ett besök är St Contantine kyrkan, som är en vacker 1900-talsbyggnad i slutet av strandpromenaden. Två arkeologiska platser inte långt utanför staden erbjuder Mycenean eran ruiner. Dimini är den mindre men är bättre utvecklad. Sesklo är större och erbjuder vacker utsikt, men har inte grävts ut till fullo.