Glossa till Agios Konstantinos färja

Glossa Agios Konstantinos rutten ansluter Skopelos med Grekland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Hellenic Seaways. Det finns överfarter upp till 3 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar 10 minuter.

Glossa Agios Konstantinos seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Glossa till Agios Konstantinos färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Skopelos till Grekland sida.

Glossa - Agios Konstantinos färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 3 Avgångar per vecka 2 tim 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Glossa Agios Konstantinos

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Glossa guide

Glossa är en by som ligger på den grekiska ön Skopelos. Byn ligger på den nordvästra delen av ön, ca 11 km nordväst om Skopelos stad, som är en del av Norra Sporaderna. Glossa är en av de mest pittoreska byarna i Sporaderna, på grund av dess smala gator och vägar, och dess traditionella hus av makedonsk typ (hus med två våningar, hängande träbalkonger och tegeltak). Denna bergiga by, på 300 m höjd och på ca 23 km från Hora, erbjuder en fantastisk utsikt och har inte påverkats av det moderna sättet att leva. Runt sina smala gator kan besökarna hitta kvinnor som bär traditionella kläder, i Skopelos kallade "foustanes".

Skopelos är ansluten med båt eller katamaran till hamnarna i Volos och Agios Konstantinos på fastlandet och till öarna Skiathos och Alonnisos. Resan från Agios Konstantinos varar ca 2 timmar med katamaran, från Skiathos lite mindre än två timmar, och resan till Alonnisos varar ca 25 minuter. Skopelos är också ansluten till hamnen i Thessaloniki med en restid på 4 timmar eller med vanlig färja med en restid på 6,5 timmar.

Agios Konstantinos guide

Agios Konstantinos är en stad i Phthiotida eller Phthiotis, i Grekland. Phthiotis täcker de norra och södra kuster med maliska viken, en vik av Egeiska havet. Den sträcker sig inåt landet mot väster längs dalen av floden Spercheios och i söder den täcker övre delen av Kefissos dalen. Det finns flera bergskedjor i Phthiotis, inklusive Othrys i nordost, Tymfristos i väster, Vardousia i sydväst, Oeta i söder och Kallidromo i sydost. Phthiotis var en region i det antika Grekland som täckte norra delen av den nuvarande regionala enheten Phthiotis och den södra delen av nuvarande Magnesia. Den sydöstra delen av nuvarande Phthiotis täcktes av den antika regionen Lokris, och den sydvästra delen var antikt Malis och Ainis.

Staden har en hamn med reguljära färjeförbindelser till öarna Skiathos, Skopelos och Alonnisos som ingår i Norra Sporadernas ögrupp.