Skopelos Island till Agios Konstantinos färja

Skopelos Island Agios Konstantinos rutten ansluter Skopelos med Grekland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Hellenic Seaways. Det finns överfarter upp till 3 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar 50 minuter.

Skopelos Island Agios Konstantinos seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Skopelos Island till Agios Konstantinos färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Skopelos till Grekland sida.

Skopelos Island - Agios Konstantinos färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 3 Avgångar per vecka 2 tim 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Skopelos Island Agios Konstantinos

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Skopelos Island guide

Skopelos är en grekisk ö som ligger i västra Egeiska havet och är en del av Norra Sporadernas ögrupp. Ön ligger öster om Pelionhalvön på det grekiska fastlandet och norr om ön Evia. På en klar dag syns grannön Skiathos tydligt från Skopelos. Den största staden på ön, som också är där öns största hamn finns, kallas också Skopelos och ligger i viken på öns norra kust.

Skopelos är en av de grönaste öarna i Egeiska havet och har ett brett utbud av blommor, träd och buskar. Den lokala vegetationen består huvudsakligen av skogarna i Aleppo Pines, Kermes Oaks, en liten skog av Quercus ilex, Oleo-Ceratonion Maquis, fruktträd och olivlundar. Tallskogar på Skopelos har ersatt ekarter som dominerade i det förflutna. Detta beror på en preferens för tallar, eftersom deras virke används i stor utsträckning för fartygskonstruktion.

Ön trafikeras av bärplansbåtar och färjor från hamnarna i Volos Magnesia och Agios Konstantinos, Fthiotis på grekiska fastlandet som också tillåter anslutningar till och från Alonissos och Skiathos. På sommaren finns det också en färja till och från Kymi på Evia.

Agios Konstantinos guide

Agios Konstantinos är en stad i Phthiotida eller Phthiotis, i Grekland. Phthiotis täcker de norra och södra kuster med maliska viken, en vik av Egeiska havet. Den sträcker sig inåt landet mot väster längs dalen av floden Spercheios och i söder den täcker övre delen av Kefissos dalen. Det finns flera bergskedjor i Phthiotis, inklusive Othrys i nordost, Tymfristos i väster, Vardousia i sydväst, Oeta i söder och Kallidromo i sydost. Phthiotis var en region i det antika Grekland som täckte norra delen av den nuvarande regionala enheten Phthiotis och den södra delen av nuvarande Magnesia. Den sydöstra delen av nuvarande Phthiotis täcktes av den antika regionen Lokris, och den sydvästra delen var antikt Malis och Ainis.

Staden har en hamn med reguljära färjeförbindelser till öarna Skiathos, Skopelos och Alonnisos som ingår i Norra Sporadernas ögrupp.