Hvar Ö

Hur du bokar färjor från Hvar Ö till Italien

Det finns 3 färjerutter som traffikeras mellan Hvar Ö och Italien som totalt ger dig 4 överfarter per vecka att välja mellan. SNAV traffikerar 1 rutt, Stari Grad till Ancona går 1 gång i veckan. Jadrolinija traffikerar 1 rutt, Stari Grad till Ancona går 1 gång i veckan. Gomo Viaggi traffikerar 2 rutter, Stari Grad till Civitanova Marche går 1 gång per vecka & Hvar till Civitanova Marche ca 1 gång i veckan.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Hvar Ö till Italien.

Hvar Ö Italien färjekarta

Klicka här för karta

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!