Volos till Skopelos Island färja

Volos Skopelos Island rutten ansluter Grekland med Skopelos och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 11 gånger per vecka med en resetid på runt 2 timmar 45 minuter när Anes Ferries servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 30 min.

Så det är kombinerat 15 överfarter som erbjuds vecka på Volos Skopelos Island rutten mellan Grekland och Skopelos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Volos till Skopelos Island färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Grekland till Skopelos sida.

Volos - Skopelos Island färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 11 Avgångar per vecka 2 tim 45 min
    • Få pris
  • Anes Ferries
    • 4 Avgångar per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Volos Skopelos Island

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Volos Skopelos Island är en bil och 2 passagerare.

Volos guide

Den grekiska staden och hamnen i Volos ligger i Thessalien på det grekiska fastlandet och cirka 325 km norr om Aten och 215 km söder om Thessaloniki. Stadens hamn är regionens enda tillgång till havet och staden är huvudstad i Magnesiaregionen. Volos hamn är en av de nyaste hamnarna i Grekland där många av byggnader byggts efter 1955, när en jordbävning förstörde mycket av vad som var där innan. Universitetet i Thessalien ligger i staden som också är ett centrum för tillverkning, service och turism för regionen. Staden spelade en viktig roll i de olympiska spelen 2004 som sedan dess också har varit värd för andra idrottsevenemang som EM i friidrott. Staden var också värd för den 7:e internationella olympiaden för astronomi och astrofysik i juli och augusti 2013.

Staden anses vara en av de vackraste i Grekland och dess långa historia kan ses på byggnaderna. De många herrgårdarna, kommunala byggnaderna, museerna, tidiga industribyggnaderna och vackra kyrkorna samverkar alla till att göra Volos en plats värd att besöka.

Från stadens hamn avgår färjor till Skiathos, Alonissos, Glossa och Skopelos.

Skopelos Island guide

Den grekiska ön Skopelos ligger mellan öarna Skiathos och Alonissos, och är en vacker ö som lockar främst familjer och romantiska par. Det blev mest känd när scener av Hollywoodfilmen Mamma Mia spelades in där för några år sedan. Särskilt känd är den imponerande kyrkan Agios Ioannis Kastri, även känd som Mamma Mia kyrkan. Stränderna i Skopelos har kristallklart vatten och är idealiska för att tillbringa en dag med att lata sig i solen. Skopelos stad, hem till öns hamn, och Glossa, de två viktigaste byarna på ön, och är konstruerade på toppen av en kulle och erbjuder fantastisk utsikt över Egeiska havet.

Ön trafikeras av bärplansbåtar och färjor från hamnarna i Volos Magnesia och Agios Konstantinos, Fthiotis på grekiska fastlandet som också har anslutningar till och från Alonissos och Skiathos. På sommaren finns det också en färja till och från Kymi på Evia.