Volos till Glossa färja

Volos Glossa rutten ansluter Grekland med Skopelos och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 11 gånger per vecka med en resetid på runt 2 timmar 5 minuter när Anes Ferries servicen kör upp till 16 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 30 min.

Så det är kombinerat 27 överfarter som erbjuds vecka på Volos Glossa rutten mellan Grekland och Skopelos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

För mer information besök vår Färjor från Grekland till Skopelos sida.

Volos - Glossa färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 11 Avgångar per vecka 2 tim 5 min
    • Få pris
  • Anes Ferries
    • 16 Avgångar per vecka 3 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Volos Glossa

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Volos Glossa är en bil och 2 passagerare.

Volos guide

Den grekiska staden och hamnen i Volos ligger i Thessalien på det grekiska fastlandet och cirka 325 km norr om Aten och 215 km söder om Thessaloniki. Stadens hamn är regionens enda tillgång till havet och staden är huvudstad i Magnesiaregionen. Volos hamn är en av de nyaste hamnarna i Grekland där många av byggnader byggts efter 1955, när en jordbävning förstörde mycket av vad som var där innan. Universitetet i Thessalien ligger i staden som också är ett centrum för tillverkning, service och turism för regionen. Staden spelade en viktig roll i de olympiska spelen 2004 som sedan dess också har varit värd för andra idrottsevenemang som EM i friidrott. Staden var också värd för den 7:e internationella olympiaden för astronomi och astrofysik i juli och augusti 2013.

Staden anses vara en av de vackraste i Grekland och dess långa historia kan ses på byggnaderna. De många herrgårdarna, kommunala byggnaderna, museerna, tidiga industribyggnaderna och vackra kyrkorna samverkar alla till att göra Volos en plats värd att besöka.

Från stadens hamn avgår färjor till Skiathos, Alonissos, Glossa och Skopelos.

Glossa guide

Glossa, den näst största bosättningen på ön, Skopelos ligger ca 25 km norr om Hora, öns huvudstad. "Den långe byn" enligt Papadiamantis är utmärkande för sin traditionella, ädel karaktär och ruinerna av gamla torn och byggnader som har upptäckts runt området. Denna bergiga by, på 300 m. över havet erbjuder en fantastisk utsikt och har inte påverkats av det moderna sättet att leva. Runt sina smala gator kan besökarna hitta kvinnor som bär traditionella kläder i Skopelos kallade "foustanes". Glossa är en av de mest pittoreska byarna i Sporaderna, på grund av dess smala gator och vägar och dess traditionella hus av makedonska typ - med två våningar, hängande trä balkonger och taktegel.

Skopelos är en grekisk ö som ligger i norra Sporaderna ögruppen och är ansluten med färja till Volos, Agios Konstantinos, Skiathos, Alonnisos och Thessaloniki under sommaren.