Skiathos till Glossa färja

Skiathos Glossa rutten ansluter Sporaderna med Skopelos och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid på runt 15 minuter när Anes Ferries servicen kör upp till 17 gånger per vecka med en resetid från 25 min.

Så det är kombinerat 31 överfarter som erbjuds vecka på Skiathos Glossa rutten mellan Sporaderna och Skopelos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Skiathos till Glossa färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sporaderna till Skopelos sida.

Skiathos - Glossa färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 14 Avgångar per vecka 15 min
    • Få pris
  • Anes Ferries
    • 17 Avgångar per vecka 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Skiathos Glossa

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Skiathos Glossa är en bil och 2 passagerare.

Skiathos guide

Den grekiska ön Skiathos ligger i nordvästra delen av Egeiska havet och är en del av Norra Sporadernas ögrupp. Ön ligger öster om Pelionhalvön i Magnesia på det grekiska fastlandet och väster om ön Skopelos. Öns kust präglas av vikar, uddar och halvöar. De södra och sydvästra delarna av ön är där de flesta städer är belägna eftersom terrängen är skonsammare än den mer robusta norra delen av ön. På en klar dag, är ön Skopelos väl synlig från Skiathos. Öns största stad ligger i nordöstra delen av ön och kallas också Skiathos.

En stor attraktion på ön är klostret bebådelsen, ibland kallad Evangelistria kloster, som är tillägnad Jungfru Maria och ligger på en sluttning ca 4 km norr om Skiathos stad. Klostret grundades 1794 och även om vissa av byggnaderna nu är ruiner, har kyrkan och logibyggnader restaurerats.

Skiathos är ansluten med konventionell färja och höghastighetfärja till Thessaloniki, de andra öarna i Sporaderna, öarna i Kykladerna och till Kreta.

Glossa guide

Glossa, den näst största bosättningen på ön, Skopelos ligger ca 25 km norr om Hora, öns huvudstad. "Den långe byn" enligt Papadiamantis är utmärkande för sin traditionella, ädel karaktär och ruinerna av gamla torn och byggnader som har upptäckts runt området. Denna bergiga by, på 300 m. över havet erbjuder en fantastisk utsikt och har inte påverkats av det moderna sättet att leva. Runt sina smala gator kan besökarna hitta kvinnor som bär traditionella kläder i Skopelos kallade "foustanes". Glossa är en av de mest pittoreska byarna i Sporaderna, på grund av dess smala gator och vägar och dess traditionella hus av makedonska typ - med två våningar, hängande trä balkonger och taktegel.

Skopelos är en grekisk ö som ligger i norra Sporaderna ögruppen och är ansluten med färja till Volos, Agios Konstantinos, Skiathos, Alonnisos och Thessaloniki under sommaren.