Alonnisos till Skopelos Island färja

Alonnisos Skopelos Island rutten ansluter Sporaderna med Skopelos och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 3 gånger per dag med en resetid på runt 20 minuter när Anes Ferries servicen kör upp till 10 gånger per vecka med en resetid från 30 min.

Så det är kombinerat 31 överfarter som erbjuds vecka på Alonnisos Skopelos Island rutten mellan Sporaderna och Skopelos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Alonnisos till Skopelos Island färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sporaderna till Skopelos sida.

Alonnisos - Skopelos Island färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 3 Avgångar per dag 20 min
    • Få pris
  • Anes Ferries
    • 10 Avgångar per vecka 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Alonnisos Skopelos Island

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Alonnisos Skopelos Island är en bil och 2 passagerare.

Alonnisos guide

Alonissos är en grekisk ö i Egeiska havet som, efter Skiathos och Skopelos, är den tredje medlemmen av Sporaderna. Den ligger 3 km öster om Skopelos. Alonissos är också namnet på byn på ön, liksom kommunen som omger ön och byn. Byn på Alonissos ligger på den södra delen av ön. Den går lokalt under namnet Chora.

Symbolen för ön är Monachus Monachus sälen som är en skyddad art och anledningen till att den första marina nationalparken grundades i Grekland. Den marina parken är en unik biotop som inte bara hanterar skyddet av sälar, utan också forskning, och de räddar och tar hand om sälar och andra däggdjur.

Huvudhamnen på ön ligger på sydöstra delen och heter Patitri. Det finns färjor och bärplansbåtar som avgår från Patitri till Volos, Agios Konstantios och Thessaloniki på fastlandet och till öarna Skiathos, Skopelos och Skyros. Viken på den södra delen av ön heter också Alonissos.

Skopelos Island guide

Den grekiska ön Skopelos ligger mellan öarna Skiathos och Alonissos, och är en vacker ö som lockar främst familjer och romantiska par. Det blev mest känd när scener av Hollywoodfilmen Mamma Mia spelades in där för några år sedan. Särskilt känd är den imponerande kyrkan Agios Ioannis Kastri, även känd som Mamma Mia kyrkan. Stränderna i Skopelos har kristallklart vatten och är idealiska för att tillbringa en dag med att lata sig i solen. Skopelos stad, hem till öns hamn, och Glossa, de två viktigaste byarna på ön, och är konstruerade på toppen av en kulle och erbjuder fantastisk utsikt över Egeiska havet.

Ön trafikeras av bärplansbåtar och färjor från hamnarna i Volos Magnesia och Agios Konstantinos, Fthiotis på grekiska fastlandet som också har anslutningar till och från Alonissos och Skiathos. På sommaren finns det också en färja till och från Kymi på Evia.