Alonnisos till Glossa färja

Alonnisos Glossa rutten ansluter Sporaderna med Skopelos och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 11 gånger per vecka med en resetid på runt 1 timme när Anes Ferries servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 3 tim.

Så det är kombinerat 14 överfarter som erbjuds vecka på Alonnisos Glossa rutten mellan Sporaderna och Skopelos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Alonnisos till Glossa färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sporaderna till Skopelos sida.

Alonnisos - Glossa färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 11 Avgångar per vecka 1 timme
    • Få pris
  • Anes Ferries
    • 3 Avgångar per vecka 3 tim
    • Få pris

Alonnisos guide

Alonissos är en grekisk ö i Egeiska havet som, efter Skiathos och Skopelos, är den tredje medlemmen av Sporaderna. Den ligger 3 km öster om Skopelos. Alonissos är också namnet på byn på ön, liksom kommunen som omger ön och byn. Byn på Alonissos ligger på den södra delen av ön. Den går lokalt under namnet Chora.

Symbolen för ön är Monachus Monachus sälen som är en skyddad art och anledningen till att den första marina nationalparken grundades i Grekland. Den marina parken är en unik biotop som inte bara hanterar skyddet av sälar, utan också forskning, och de räddar och tar hand om sälar och andra däggdjur.

Huvudhamnen på ön ligger på sydöstra delen och heter Patitri. Det finns färjor och bärplansbåtar som avgår från Patitri till Volos, Agios Konstantios och Thessaloniki på fastlandet och till öarna Skiathos, Skopelos och Skyros. Viken på den södra delen av ön heter också Alonissos.

Glossa guide

Glossa, den näst största bosättningen på ön, Skopelos ligger ca 25 km norr om Hora, öns huvudstad. "Den långe byn" enligt Papadiamantis är utmärkande för sin traditionella, ädel karaktär och ruinerna av gamla torn och byggnader som har upptäckts runt området. Denna bergiga by, på 300 m. över havet erbjuder en fantastisk utsikt och har inte påverkats av det moderna sättet att leva. Runt sina smala gator kan besökarna hitta kvinnor som bär traditionella kläder i Skopelos kallade "foustanes". Glossa är en av de mest pittoreska byarna i Sporaderna, på grund av dess smala gator och vägar och dess traditionella hus av makedonska typ - med två våningar, hängande trä balkonger och taktegel.

Skopelos är en grekisk ö som ligger i norra Sporaderna ögruppen och är ansluten med färja till Volos, Agios Konstantinos, Skiathos, Alonnisos och Thessaloniki under sommaren.