Rödby till Puttgarden färja

Rödby Puttgarden rutten ansluter Danmark med Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Scandlines. Det finns överfarter upp till 48 gånger dag med en resetid från ca 45 minuter.

Rödby Puttgarden seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Rödby - Puttgarden färjerederier

 • Scandlines
  • 48 Avgångar per dag 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Rödby Puttgarden

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rödby Puttgarden är en bil och 2 passagerare.

Rödby Puttgarden färja recensioner

 • "Snabbt, smidigt, enkelt. Dock lite dyrt."

  Snabbt, smidigt, enkelt. Dock lite dyrt.

  'Anonym' reste Rödby Puttgarden med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Lågsäsongsresande"

  Enkelt och bra pris får man genom att resa med Directferries. Snabb ombordkörning med bil och dessutom mycket bra att ta med hundar Nöjd resenär

  'Kenneth' reste Rödby Puttgarden med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Full fart"

  Full fart behövs för att hinna göra allt På dessa fina båtar😄🍻🍻

  'Kenneth' reste Rödby Puttgarden med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Snabb väg"

  I stort bra. Enda svårighet är att komma i och ur bilen om man hamnar i mittenfilen. Bilarna är bredare. På minnelse att fälla in backspeglarna hade varit bra.

  'Lars-göran' reste Rödby Puttgarden med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre

Rödby guide

Rödby är en dansk stad belägen på ön Lolland. Staden är främst känd för färjorna till Puttgarden i Tyskland, en av de tyngst använda färjelinjerna i Europa, med stora färjor som avgår var 30 minut nästan dygnet runt. Stadens hamn ligger ca 5 km sydväst om staden.

Lolland är även känd som "pannkaksön" på grund av sin planhet: den högsta toppen av hela ön är 25 meter över havet, och ligger strax utanför byn Horslunde. Ön har varit en viktig kommunikationsmotorväg, bland annat för tyskarna under andra världskriget. Historiskt har sockerbetor odlats i Lolland och är fortfarande en stor industri, synlig från det stora antalet sockerbetsfält.

Staden är också känd för sitt populära äventyrsbad och semestercentrum, Lalandia Holiday Centre, som är stadens största attraktion. Parken har en Aquadome där besökare kan njuta av ett tropiskt klimat och njuta av vattenrutschbanor tillsammans med många andra vattenbaserade aktiviteter. Parken har också många restauranger, affärer och massor av aktiviteter inklusive Monky Tonky Land, minigolf, en skidbacke, en ishall och bowlinghall.

Puttgarden guide

Den tyska byn Puttgarden ligger på ön Fehman och ligger på en viktig väg mellan Tyskland och Danmark. Fehmarnsundet, en 18 km bred sund i västra Östersjön, separera de båda länderna. Vid järnvägs färjeterminalen byggdes Puttgarden i 1961-1963 och på samma gång Fehmarn var ansluten till fastlandet via en bro. Mellan 1945 och 1963 hade färjeleden från Västtyskland till Danmark springa mellan Großenbrode och Gedser. Sedan slutförandet av Stora Bältbron i Danmark, har rutten via Puttgarden blir mindre används av tåg, men hamnen används fortfarande av Scandlines färjor.

Från medeltiden fram till 1864 Fehmarn ön utgjorde en del av det danska Schleswig. När hertigdömet delades 1544, bildade det en del av hertigdömet Johannes den äldre. Vid hans död utan arvingar i 1580, blev Fehmarn del av Schleswig-Holstein-Gottorp. Efter det stora nordiska kriget Fehmarn tillsammans med resten av Schleswig förenades med den danska kronan. År 1864 passerade Schleswig till Preussen som en följd av det andra Schleswig kriget.

En färja Tjänsten fungerar över sundet mellan Puttgarden och Rödby i Danmark med en överfart på cirka 45 minuter.